Vrančić nije znao da ne smije dati potporu Bandiću

Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić sinoć je sjednici Gradskog odbora HDZ-a izrazio žaljenje zbog izjave kojom je izrazio potporu neovisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću.

31.12.2009.
11:09
VOYO logo

Nakon zatvorene sjednice Gradskog odbora HDZ-a gradonačelnik Zvonimir Vrančić rekao je kako je izjavu dao u ponedjeljak ujutro, a da mu tada nije bilo u cijelosti poznato stajalište predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, da stranka neće poduprijeti ni jednoga od dvojice predsjedničkih kandidata te kako nije mislio da je to stajalište obvezatno.

"Nije mi bila namjera ignorirati odluke stranke", izjavio je Vrančić novinarima nakon sjednice, naglasivši da poštuje stranačke odluke i stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je iznosio isključivo osobno stajalište, jer mu se neovisni kandidat Milan Bandić činio boljim od protukandidata Ive Josipovića.

"Žalim i ispričavam se zbog toga, poštujem odluke stranačkog vodstva", zaključio je u izjavi novinarima dr. Vrančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega je predsjednica zadarskoga HDZ-a Ana Lovrin izjavila kako je Gradski odbor HDZ-a Zadra prihvatio obrazloženje gradonačelnika Vrančića.

Napomenula je kako je na sjednici još jednom predstavljeno HDZ-ovo stajalište da HDZ neće poduprijeti ni jednoga od predsjedničkih kandidata u drugom krugu, jer, kako je rekla, "ni jedan nije naša politička opcija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici zadarskoga Gradskog odbora HDZ-a bio je potpredsjednik stranke Božidar Kalmeta.

Prethodni članci:

arti-200912290189006 arti-200912290534006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo