OGLAS

UPOZORENJE HAC-A / 'Vozači, oprez! Ne krećite na put bez zimske opreme i ne donosite nepromišljene odluke'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Vozačima poručuju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme, da brzinu vožnje prilagode uvjetima i ograničenjima na autocesti dok traju snježne padaline, kao i da ne zaustavljaju vozilo na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, već da stanu na odmorištu

1.12.2023.
12:40
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zimske ekipe su na terenu i po potrebi tretiraju asfaltne površine kako ne bi došlo do zaleđivanja s obzirom na za vikend najavljenu susnježicu i snijeg, poručuju u petak iz Hrvatskih autocesta (HAC), a vozače pozivaju na dodatni oprez kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sve zimske ekipe HAC-a su na terenu, prate se temperature i uvjeti na cesti kao i prognoza za mikro lokacije te se prema potrebi tretiraju sve asfaltne površine kako ne bi došlo do zaleđivanja asfalta, stoji u priopćenju. Vozačima poručuju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme, da brzinu vožnje prilagode uvjetima i ograničenjima na autocesti dok traju snježne padaline, kao i da ne zaustavljaju vozilo na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, već da stanu na odmorištu. Apeliraju na oprez zbog moguće poledice na vijaduktima i izlasku iz tunela te pozivaju vozače da ne pretječu ralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPOZORIO ADAC /

Vozači oprez! U Njemačkoj zabranjuju jednu vrstu zimskih guma koje mnogi imaju, kazne su paprene

Image
UPOZORIO ADAC /

Vozači oprez! U Njemačkoj zabranjuju jednu vrstu zimskih guma koje mnogi imaju, kazne su paprene

"Vaša sigurnost je i u vašim odlukama. Ne donosite nepromišljene odluke", poručuju iz HAC-a dodajući da ako je, primjerice, na Ziru sunčano, a dionica od Svetog Roka je zatvorena - postoji valjani razlog zašto je tako. Moguća je ili orkanska bura ili snježni zapusi. Nepoštivanjem ograničenja dovodite u opasnost sebe i druge koji u neprohodnim uvjetima kreću u spašavanje (radnici HAC-a, HGSS, policija i hitni medicinski timovi) i izlažu svoje živote kako bi spasili vas. Iz HAC-a mole sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na mrežnoj stranici www.hac.hr ili www.hak.hr.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu sve obavijesti šalju se putem prometnog servisa HAK-a, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prve snježne pahulje stvorile probleme vozačima u dalmatinskoj Zagori. Splićani i otočani će i sutra biti na oprezu zbog kiše

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo