zimski uvjeti na cestama / Vozači, oprez! Kolnici su mokri i skliski, a moguća je i poledica

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme

7.1.2016.
8:09
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Zimski su uvjeti za vožnju, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, i na dionicama državnih cesta DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

U ostatku Hrvatske kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ: U Slavoniji mjestimice snijeg

Ujutro i prijepodne u Slavoniji će biti mjestimice snijega, a u ostalim krajevima unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla.  Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na moru 9 i 13 Celzijevih stupnjeva, izvijestio je u četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danju u većini predjela djelomice ili pretežno sunčano, a navečer uz naoblačenje sa zapada slabe se oborine očekuju na sjevernom Jadranu i u gorju. 

Vjetar većinom slab, na istoku Slavonije do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba doumjerena bura, još prijepodne mjestimice i jak sjeverozapadnjak, a poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo