VOLONTERKA IZ TROGIRA: / U Tovarniku sam spriječila otmicu trogodišnje curice

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Marko Mrkonjić

Volonterka Nives Vudrić razotkrila je otmičara koji je u Tovarniku uzeo trogodišnju kćerkicu jedne žene te ju pokušao odvesti sa sobom.

9.10.2015.
11:15
PIXSELL/Ilustracija, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Da se tijekom transporta izbjeglica kroz Hrvatsku, vjerojatno kao i u drugim zemljama, događa svašta te da su djeca meta svakakvih ljudi govori i slučaj iz Tovarnika. Naime, volonterka Crvenog križa Nives Vudrić, inače iz Trogira, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju kako je s kolegicama spriječila otmicu trogodišnje djevojčice. Događaj se odvio tijekom prvih dana prijevoza. Pomoć volontera zatražila je jedna majka, koja je zabrinuto tražila svoju kćer Malek. Djevojčicu su tražili satima.

Položaj tijela djevojčice razotkrio otmičara

"Zapazila sam odraslog muškarca s djevojčicom u toj dobi, ali nešto mi je govorilo da joj nije otac. Skužila sam to po položaju djevojčice. Nije plakala, ali bila je rezervirana u odnosu na njega. A tog muškarca sam vidjela i pred autobusom nekoliko minuta ranije, ne znam danas objasniti uopće kako sam baš na njega obratila pažnju. Bilo mi je čudno zašto nije ušao u autobus. Pitala sam ga što mu je djevojčica, a on mi je odgovorio da je prijatelj njezina oca i da čekaju nekoga. Na to sam ga pitala kako se djevojčica zove, a on se zbunio i nije znao. Čekaj, promislila sam, prijatelj je njenog tate, a ne zna kako se mala zove. Zamolila sam ga da pita djevojčicu kako se zove i, naravno, dijete je reklo Malek. Na traženje da mi preda dijete počeo se buniti, ali odmah sam alarmirala kolegicu da dovedu majku i uzela mu dijete", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju volonterka, dodajući kako joj je muškarac pokušao oduzeti djevojčicu, no da su je kolegice uspjele obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka djevojčice muškarca nije poznavala.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo