u puli / Volite hraniti ptice po gradu? Pripazite jer bi za to mogli platiti kaznu i do 1000 kuna

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Iz Grada preciziraju da je zabranjeno hranjenje ptica, pasa, mačaka i ostalih životinja na javnim površinama zato što se time prljaju javne površine, a na hranilištima se onda okupljaju ptice

30.11.2022.
9:01
Lovro Domitrovic/PIXSELL
VOYO logo

Puljani se i dalje bore s pticama koje su se nastanile u centru grada. Usprkos angažiranju sokolara, postavljanju zvučnika iz kojih se prolama zvuk ptičjih predatora, pa čak i šarenih balona, čvorci i druge ptice još se uvijek ne daju otjerati, piše Glas Istre.

Jedno od njih su i Giardini, točnije krošnje stoljetnih ladonja, iz kojih ptičja jata uneređuju glave prolaznika, a ljeti i brojnih turista, kao i ugostiteljske terase. Privlačenju ptica doprinose i pojedinci, koji vole hraniti golubove i druge ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mnogi ne znaju da je gradskom Odlukom o komunalnom redu to zabranjeno. Iz Komunalne palače preciziraju da prema rečenoj odluci nije dozvoljeno ostavljati bilo kakav otpad ili "na drugi način onečišćavati površine na kojima je zabranjeno hranjenje ptica, pasa, mačaka i ostalih životinja".

Propisani iznos kazne je od pet do deset tisuća kuna za pravne osobe, dok je fizičke osobe kazna od 300 do 1.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da gradsko redarstvo ne vodi posebnu evidenciju za postupke kojima je prekršena zabrana hranjenja ptica.

Iz Grada preciziraju da je zabranjeno hranjenje ptica, pasa, mačaka i ostalih životinja na javnim površinama zato što se time prljaju javne površine, a na hranilištima se onda okupljaju ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo