'Volio bih da Kosor pusti bar suzu za B. Drobca'

21.3.2010.
17:30
VOYO logo

Kao bivši član Hrvatskog helsinškog odbora Drago Pilsel je u emisiji Nedjeljom u dva progovorio o braći Drobac, u čiji je stan 1995. uselila hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Pilsel kaže da je evidentno da je država Dropčevima otela stan, a čudi ga što prema Momiru Drobcu, bratu Branislava Drobca koji je počinio samoubojstvo, nitko nije pokazao malo sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tom čovjeku više osjetljivosti bi trebali pokazati predstavnici srpske manjine, crkva, prosvjeta i humanitarne organizacije", rekao je Pilsel i podsjetio da Drobac već sedam godina bez struje, vode i plina živi u strašnim uvjetima u stanu u Ivanićgradskoj, a u koji je preseljen iz Šeferove.

"Kada Vlada u ime premijerke Kosor kaže da nema ništa s tim, to je jako opasno", kaže Pilsel. Smatra da se u Hrvatskoj i dalje gaji "kultura otimačine", koju bi trebali napustiti prvenstveno zbog nas samih, a onda i zbog Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanković se Pilselu požalio da mu već dugo ne uspijeva u emisiju dovesti premijerku Kosor, pa je od bivšeg Josipovićevog savjetnika zatražio da mu umjesto nje odgovori na pitanja oko stana.

"Ja sam kao novinarka napravila puno za napaćene sugrađane, bila su takva vremena, pa me je predsjednik Tuđman prigrlio. Voljela bih da nisam sama privilegirana, već da je u tome mogla uživati većina građana", uživio se Pilsel u ulogu premijerke, priznajući da bez politike ne bi bilo ni stana od 90 metara četvornih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su neki ljudi devedesetih učinili puno za Hrvatsku i da je ministar Šušak htio nagraditi moj napor", objašnjavao je Pilsel umjesto premijerke zasluge iz ratnih godina.

"Meni je jako žao za sudbinu pokojnoga Branislav Drobca. Obećavam da ću se ponovno konzultirati s Mladenom Bajićem i sa svim ljudima koji se razumiju u tu problematiku, a kako bi se država na neki način revanširala gospodinu Drobcu", rekao je Pilsel "uime" premijerke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilsel zaključuje da nitko ne tvrdi da je premijerka na nezakonit način dobila stan, ali da je činjenica da su su Dropci žrtve nasilja od strane države. Iz toga razloga, kaže, država prema Momiru Drobcu ima dug kakav ima prema Ivanu Levaru ili braći Zec.

Pilsel tvrdi da je iz Ureda predsjednika Ive Josipovića otišao, jer je vidio da njegov odjel za analitiku neće biti samostalan i da neće moći na taj način dobro funkcionirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio sam kako je bolje da se nastavim baviti isključivo novinarstvom", rekao je Pilsel, tvrdeći da objava njegove kolumne nije razlog napuštanja Pantovčaka.

Kaže da je u vrijeme predsjedničke kampanje radio sve i svašta, a žao mu je što su neki predsjednikovi savjetnici, koji su sada oko predsjednika, približili mu se u noći prije inauguracije. O imenima nije želio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003200063006 arti-201003090465006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo