Vojković u deset godina stekao brda i doline

Tijekom karijere Hrvoje Vojković prikupio je impresivnu imovinu – kuće, stanove, ribarske brodove i građevinska zemljišta.

3.2.2010.
1:32
VOYO logo

arti-201002020097006Hrvoje Vojković od srijede više neće imati nikakvu ulogu u HSLS-u, a potom najvjerojatnije ni u Croatia osiguranju, jer bi na sjednici vrha stranke trebao biti suspendiran zbog optužbi da je višekratno kršio statut stranke.

Ukoliko se smjena dogodi bit će to kraj njegove hirovite desetogodišnje karijere za vrijeme koje je Vojković uspio prikupiti stanove, kuće, građevinska zemljišta, ribarske brodove, a jedna od najnovijih Vojkovićevih akvizicija imanje je na Žumberku, na kojem gradi tri objekta za koja nema ni građevinsku ni lokacijsku dozvolu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojkoviću su potonule dvije ribarice, no brodovi su bili na vrijeme osigurani kod Croatia osiguranja pa će za njih dobiti odštetu.

Večernjak piše kako Vojković bogatu imovinu nije skupio samo kao predsjednik Uprave CO-a, nego je devedesetih počeo kao poduzetnik u partnerstvu s Dejanom Košutićem, unukom Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojković je 2000. godine postao šef Fonda za privatizaciju, a nakon još jedne promjene vlasti 2003. u dogovoru s Ivom Sanaderom postao je predsjednik Uprave Croatia osiguranja. Na tom je mjestu do polovice prošle godine imao plaću od oko 35 tisuća kuna.

Početkom prošle godine Vojković je jedan stan prodao predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, dok je kuću u Vrboskoj i drugi stan u Zagrebu izgubio u brakorazvodnoj parnici. Također, u ožujku 2009. godine Vojković je za 74.138 eura kupio vrt i vinograd od ukupno 3902 kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002020609006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo