VOJKO OBERSNEL 'PUKAO' I GRUBO IZVRIJEĐAO GRADSKU VIJEĆNICU: / 'Ti si alapača, pričaš gluposti, ma daj ne se*i'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell
15.7.2020.
10:23
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je, nakon što je Gradsko vijeće sa 20 glasova za, četiri suzdržana, i dva glasa protiv (Ivona Milinović i Tihomir Čordašev) prihvatilo prijedlog prvog rebalansa riječkoga proračuna, verbalno napao Ivonu Milonović, nezavisnu vijećnicu.

Kako piše Novi list, nakon njegova divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda Galeb.

Dodala je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno. Nakon nekoliko takvih istupa gradonačelnik Vojko Obersnel je jednostavno "pukao" pa joj je, kako kaže Milinović, poručio da ne s….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražila zaštitu

Kada je ona zatražila zaštitu predsjednika Gradskog vijeća, Obersnel se digao i u nekoliko navrata joj poručio da priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave.

Onda je gradonačelnik urlajući govorio da njega nitko neće izbaciti sa sjednice, da bi baš volio to vidjeti, a sve se to događalo na način da je Milinović stajala za govornicom, a gradonačelnik je napustio svoje mjesto i urlao s partera zametske dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo