OPTUŽIVALI NAŠU POLICIJU / Što se događa na granici s BiH? Voditelj službe otkriva: 'Godinama upozoravamo, sukobljavaju se razbojničke bande'

Butina se osvrnuo i na prethodne slučajeve pucnjava na granici. Govori da se većinom radilo o nekim drugim kaznenim djelima kao što je nezakonit lov te je dodao da su hrvatski policajci sigurni dok čuvaju granicu

21.9.2023.
22:35
VOYO logo

Na granici Hrvatske i BIH u općini Rakovica hrvatski specijalci prijavili su pucnjavu. I to nakon što su vratili skupinu migranata s granice natrag u Bosnu i Hercegovinu.

"Hrvatska policija konstantno ima dovoljan broj ljudskih i kadrovskih i tehničkih kapaciteta kojima uspješno i učinkovito nadzire državnu granicu", kazao je za Danas.hr voditelj Službe za granicu PU karlovačke Damir Butina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butina ističe da se i dalje rasvjetljuju okolonosti vezane uz pucnjavu u prostoru državne granice iz smjera BiH.

Image
DRAMA NA GRANICI S BIH /

Iz grupe migranata pucano na hrvatsku specijalnu policiju: 'Začuli smo pucanj'; Oglasio se ministar Božinović

Image
DRAMA NA GRANICI S BIH /

Iz grupe migranata pucano na hrvatsku specijalnu policiju: 'Začuli smo pucanj'; Oglasio se ministar Božinović

Sukobi razbojničkih skupina?

Odgovorio je i na spekulacije da se radi o sukobima razbojničkih skupina migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je drago da spominjete te činjenice, one samo potvrđuju stvari koje hrvatska policija već godinama govori. O postojanju razbojničkih bandi, migrantskih bandi na prostoru BiH, o tome da se migrantske skupine međusobno sukobljavaju, da jedni drugima nanose nekada i ozbiljne ozljede za što se često u prošlosti bezrazložno optuživala hrvatska policija", kazao je Butina.

Nastavno na pitanja o tim "razbojničkim skupinama" konstatirao je da one ne djeluju na području Hrvatske jer hrvatska policija kontrolira svoj teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pod kontrolu vraćen zatvor kojim su godinama upravljali kriminalci: Tamo su si napravili bazen, noćni klub i kockarnicu.

Butina se osvrnuo i na prethodne slučajeve pucnjava na granici. Govori da se većinom radilo o nekim drugim kaznenim djelima kao što je nezakonit lov te je dodao da su hrvatski policajci sigurni dok čuvaju granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvati vojsku ili ne?

"Smatram da hrvatska policija ima dovoljno znanja, resursa, kadrova da se uspješno odupre migrantskom pritisku", rekao je Butina koji ima 15 godina iskustva rada u graničnoj policiji.

"S druge strane, vojska kao takva je trenirana za potpuno druge zadaće, vojne zadaće. Ja ne znam voziti tenk pa pretpostavljam da određeni vojnik ne zna pravilno i na jedan kvalitetan način nadzirati zelenu granicu", zaključio je Butina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo