HVALIO SE ŽENI ZA DNEVNICE / Vodio luksuzan život! Dekan lagao da ide snimati štetu od potresa, a ustvari s tim novcem otišao u resort

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/RTL

Putni nalog Đapo si je pisao za vikend u studenom 2021. godine. U njemu stoji kako je otputovao na 'teritorij RH' u svrhu '3D dokumentiranja kulturne baštine', što je fakultet financirao iz projekta s Ministarstvom kulture. Istraga je otkrila kako je tog vikenda putovao od Zagreba do Rijeke i nazad

11.11.2023.
12:46
Jurica Galoic/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Trakavici oko bivšeg dekana Geodetskog fakulteta Almina Đape, ne nadzire se kraj.

Kako doznaje Telegram, on si je pisao putne naloge za službena putovanja, često vikendima i produženim vikendima. U stvarnosti je odlazio do naselja kod Pisarovine gdje ima vikendicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još gore, jednom prilikom se ženi mailom pohvalio kako si je "danas pisao 3500 kuna na putni nalog", otkrili su istražitelji Ureda europskog javnog tužitelja.

Image
VELIKA AKCIJA /

Oglasio se EPPO oko jutrošnjih uhićenja: Objavili za što sve sumnjiče bivšeg dekana i profesora s Geodezije

Image
VELIKA AKCIJA /

Oglasio se EPPO oko jutrošnjih uhićenja: Objavili za što sve sumnjiče bivšeg dekana i profesora s Geodezije

Posebno su, međutim, intrigantni troškovi koje je Đapo upisao za tobožnji odlazak u 3D dokumentiranje štete od potresa, dok je zapravo sa suprugom i dvoje djece otišao na vikend u istarski resort u Rapcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putni nalog Đapo si je pisao za vikend u studenom 2021. godine. U njemu stoji kako je otputovao na "teritorij RH" u svrhu "3D dokumentiranja kulturne baštine", što je fakultet financirao iz projekta s Ministarstvom kulture. Istraga je otkrila kako je tog vikenda putovao od Zagreba do Rijeke i nazad.

"Iz mailova bivšeg dekana, istražitelji su uspjeli rekonstruirati kako je Đapo samo nekoliko dana prije spomenutog vikenda na svoj službeni mail primio e-poruku supruge. Proslijedila mu je ponudu smještaja u Resortu Girandella Rabac za dvije odrasle osobe i dvoje djece. Đapo joj je na to odgovorio kako može potvrditi rezervaciju za spomenuti resort u dogovorenom vikend-terminu", piše spomenuti portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno s tim, Đapo se javlja nadležnoj osobi na fakultetu te od nje traži da ispuni putne naloge za njega, ali i profesora Pribičevića i to u trajanju četiri dana zbog već spomenute 3D dokumentacije. Istraga je iz toga zaključila kako nije bilo nikakvog dokumentiranja, nikakve kulturne baštine. Na temelju ovog putnog naloga za odlazak na vikend u resort s obitelji Đapo si je isplatio 5690 kuna iz projekta koji je osobnom odlukom financirala ministrica Obuljen Koržinek.

POGLEDAJTE VIDEO: Čeka li dekana Geodetskog i suradnike istražni zatvor? Rektor Lakušić: 'Vjerujem da su transparentno radili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo