Novo u ponudi: Vodič kroz zagrebačke kupleraje

Zagreb je dobio novu turističku atrakciju: obilazak gradskih lokacija na kojima su svoje usluge nudile prostitutke. S obzirom na temu, u ovakvo razgledavanje grada ne mogu ići mlađi od 16 godina.

12.9.2012.
10:21
VOYO logo

Tura Puteni Zagreb nova je turistička ponuda za sve goste, ali i građane metropole koji žele saznati gdje se u gradu nekoć moglo bluditi – i to bez kršenja zakona. Jedna zagrebačka agencija je turu osmislila na osnovi knjige Priče iz stare Tkalče - Tajni puteni životDarka Belušića Bele, koji u njoj otkriva kako su 'dame noći' tada imale obrtnice za bavljenje 'najstarijim zanatom'.

"Svaka kuća u Tkalči bila je kupleraj. Zagreb je po tome bio među prvim gradovima u Europi i tako je bilo do početka II. svjetskog rata", kaže za Večernji list glumica i voditeljica ture Petra Težak, prikladno odjevena kao – prostitutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tura uključuje obilazak svih mjesta koja su nekad bila kupleraji i bludilišta, poput Petrove kupelji u Kožarskoj ulici, koja je bila i prvo takvo mjesto za orgije u gradu. Držala ju je zagrebačka madam Roža Aranjoš, a u obrtnici piše da se bavi uslužnom djelatnošću osobnog zadovoljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo