Vodeni val na Dunavu bit će sličan onom iz 2006. godine

Vodeni val na Dunavu, koji stiže iz Mađarske, bit će na razini vodenog vala iz 2006. godine, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

8.6.2010.
13:54
VOYO logo

Vodostaj Dunava u Baranji je u porastu te se u tijeku dana očekuje proglašenje izvanredne obrane, priopćio je DUZS. Stanje je pod kontrolom, a sve nadležne službe spremne su za dolazak vodenog vala. I vodostaj Drave u Osijeku je u porastu, pa se u tijeku dana očekuje proglašenje redovne obrane od poplava.

Inače, na području Osječko-baranjske stanje je stabilno i pod kontrolom, dok su na području Vukovarsko – srijemske županije još uvijek na snazi izvanredne mjere obrane od poplava za rijeku Vuku. Vodostaj Vuke je dostigao +478 cm i stagnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije bilo oborina, svi su vodostaji u opadanju, a ukinuto je i izvanredno stanje u kriznim dijelovima županije. Na snazi ostaju mjere pripravnosti za rijeku Savu, priopćio je DUZS. Utvrđeno je da su još aktivna klizišta Kukanj, Janiševac IV, Papučka 23, dok su klizišta Košarevac i Brlićev put stabilna.

Na području Požeško-slavonske županije stanje je normalizirano. Vodostaji rijeka na cijelom slivu su u daljnjem padu, a voda se s poplavljenih područja gotovo u cijelosti povukla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006070627006 arti-201006070426006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo