FOTO: / Voda se vratila prema Čičkoj Poljani, ugrožene kuće

Ponovno je kritično na području kod Velike Gorice jer su se spojili vodeni valovi Kupe i Save pa je došlo do povratnog vodenog udara u Odru. Najgore je u Čičkoj Poljani.

4.4.2013.
7:45
VOYO logo

Voda je ponovno zaprijetila Čičkoj Poljani, ugrožene su i kuće, no jutros je počelo ispumpavanje vode, štoje potvrdio i Branko Herček iz Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

''Došlo je do određene panike među ljudima, ali za sada, koliko raspolažemo informacijama iz Hrvatskih voda, stanje je pod kontrolom'', rekao nam je Herček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da situacija nije bezazlena, javila nam je jedna mještanka iz Čičke Poljane.

''Katastrofa, nama još nedostaje 10 centimetara da dođe do balkona i da uđe u kuću. Vatrogasci su se borili cijelu noć, donosili su vreće. Stalno rastu Odra i kanal. Katastrofa'', poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljeno 15 kuća u Metkoviću

Koliko je kuća ugroženo, trenutno nije moguće saznati. Djelatnici Hrvatskih voda pokušat će nabaviti još jednu pumpu, kako bi se ubrzali radovi izbacivanja vode iz kuća. Normalizaciji stanja na terenu pogoduje i smirivanje vremena.

S visokim vodostajem bore se i stanovnici Metkovića, gdje vodostaj Neretve iznosi 323 centimetara prema posljednjim mjerenjima. Međutim, razina vode na desnoj strani grada u stalnom je porastu zbog Norina koji se ne može ulijevati u Neretvu. To je dovelo do izljevanja vode zbog čega je 15 kuća poplavljeno, a još 60 ih je u neposrednoj opasnosti. Kuće se brane s postavljanjem zečjih nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo