VLASNIK STANA OPTUŽUJE MAJKU MIJE BEGOVIĆ ZA DUG OD 70.000 EURA: / 'Imaju rok od sedam dana da dođu pokupiti stvari...'

Image
Foto: PIXSELL
17.4.2018.
12:25
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je majka Mije i pokojne Ene Begović, 83-godišnja Tereza Begović, izbačena iz stana u središtu Zagreba, njezina kći otkrila je kako nesretna žena s čovjekom koji ju je izbacio vodi sudski spor. Štoviše, vlasnik je u pratnji policije i ušao u stan u trenutku dok je Tereza Begović bila na sudskom ročištu na kojem je pokušavala dokazati kako ona u stanu u Dežmanovoj 7 ima pravo živjeti do smrti kao zaštićena stanarka.

Image
MAJKA ENE BEGOVIĆ DELOŽIRANA IZ STANA POKOJNE GLUMICE: /

'Nemoćnu staricu su izbacili na cestu poput psa'

Image
MAJKA ENE BEGOVIĆ DELOŽIRANA IZ STANA POKOJNE GLUMICE: /

'Nemoćnu staricu su izbacili na cestu poput psa'

Mia Begović tvrdi kako su se pokušali i dogovoriti. "Jedva smo ga uspjele namoliti da nam dopusti da uzmemo mamine lijekove. Uz lijekove, mama je dobila i doslovno dvije suknje i dvije bluze, a žao mi je što je po to morala ići sama. Naime, tog sam dana bila izvan Zagreba, na davno unaprijed dogovorenom službenom putu, a premda sam Josipa Radeljaka i njegovu kćer, svoju nećakinju Lanu, preklinjala da skupa s bakom idu po stvari, ni jedno ni drugo nisu se pojavili. Inače, u stanu je ostala mamina odjeća, ali i ono za nju mnogo važnije: Enine fotografije, nagrade, sve uspomene na Enu, koje je mama godinama skupljala i brižno čuvala. Nakon svih udaraca koje je moja mama preživjela u životu, mislim da ju je svih ovih godina na ovom svijetu držalo upravo to što je živjela okružena Eninim stvarima. Sada ni toga više nema, a ja stvarno ne znam hoće li ona moći nakon svega nastaviti dalje živjeti", ispričala je za Jutarnji list Mia Begović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako su kontaktirale odvjetnika koji će na sudu tražiti da se tzv. privremenom odlukom do okončanja sudskog procesa Tereza vrati u stan što bi trebalo biti odlučeno u sedam dana.

Druga strana priče

Novinari Jutarnjeg uputili su se na adresu stana i ondje zatekli sina Zorana Lazića, novog vlasnika stana. Cijelu situaciju on je pojašnjavao mašući vlasničkim listom upućujući na njega i kada je postavljeno pitanje je li sudski spor s Terezom Begović završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je apsolutno nebitno. Vlasnički list je tu i to je sve. Gospođa Begović je moju obitelj i bivše vlasnike stana tijekom svih ovih godina bespravnog boravka u stanu oštetila za oko 70 tisuća eura jer za život u njemu nije plaćala apsolutno nikakvu stanarinu", kazao je.

Također ističe kako zakon o zaštićenim stanarima na koje se poziva obitelj Begović više nije na snazi te da ne postoji ništa što bi moglo osporiti njihovo korištenje stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neistinitima proglašava i optužbe da Terezi Begović nije dopustio da uzme svoje osobne stvari i uspomene. "Begović je pokupila ono najosnovnije iz stana - novac, nakit i rublje. Rekao sam im da imaju rok od sedam dana da dođu pokupiti sve svoje stvari. Ako se ne pojave, unajmit ćemo neko skladište na mjesec dana. Ako se i do tada ne pojave, bacit ćemo ih ili s njima napraviti nešto drugo", zaključio je Lazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo