PONOVNO POD POVEĆALOM / Vlasnik jahte na kojoj je Sanader ljetovao s obitelji poručuje: 'Ne znam jesam li ja prijatelj'

Ljetovanje Ive Sanadera ponovno je pod povećalom javnosti. Iako mu je sva imovina blokirana zbog sudskih procesa, rođendan supruge Mirjane s obitelji je proslavio na luksuznom brodu

9.8.2016.
18:53
VOYO logo

Kći Ive Sanadera na društvenim mrežama pohvalila se krstarenjem po talijanskoj obali s obitelji. I to na luksuznoj jahti Seagull II koja, piše Jutarnji list, za samo tjedan dana košta 125 tisuća eura. Sanaderova odvjetnica tvrdi da je obitelj Sanader ljetovanje dobila na poklon.

Image
o pritisku na sud /

Sanader o medijskim napisima o ljetovanju: 'Bio sam besplatno na jahti kod prijatelja'

Image
o pritisku na sud /

Sanader o medijskim napisima o ljetovanju: 'Bio sam besplatno na jahti kod prijatelja'

"Gospodin Sanader je nekoliko dana proveo na jahti svoga prijatelja zajedno s obitelji. Nisu plaćali troškove tog puta", rekla nam je Jadranka Sloković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik jahte je Juroslav Buljubašić. Kad smo ga pitali je li on taj prijatelj koji je Sanaderu poklonio ljetovanje rekao je samo: 'Ne znam jesam li ja prijatelj' i uputio nas na Sanaderove odvjetnike. Kad bi se ispostavilo da je Sanader sam platio tu jahtu mogao bi imati novih pravosudnih problema.

Županijski sud u Zagrebu već punih šest godina drži pod blokadom sve račune Ive Sanadera. Zato bi bilo vrlo neobično da si je mogao priuštiti ljetovanje od 125 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni odvjetnik objašnjava - sad je na potezu USKOK.

"Ukoliko se protiv osumnjičenika vodi kazneni postupak i ukoliko mu je blokirana imovina, a postoji sumnja da posjeduje neku drugu imovinu koja nije blokirana, tada organi progona - DORH i policija - utvrđuju postoji li takva imovina, i ako postoji, blokirati je", rekao je Vladimir Terešak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje istražuju li Sanaderovu imovinu iz Uskoka odgovaraju kratko - 'Nemamo komentara'. 

Sanader je odavno poznat po tome da uživa u luksuzu. Nakon ostavke ljetovao je na jahti od 18 i pol metara 'Malo vitra', a sada je bio na dvostruko većem i luksuznijem brodu od 55 metara. Odvjetnicima koji su do nedavno tvrdili da Sanadera brane besplatno nisu zadovoljni što je informacija o ljetovanju završila u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli bi samo naglasiti da se očito radi o svojevrsnoj ponovljenoj hajki na Sanadera jer se na taj način pokušava njega prikazati u medijima kao čovjeka koji troši na sve strane", rekla je Sloković. 

Sanader može kamo želi. Ima putovnicu i trenutno nema niti jednu presudu. Na jesen ispočetka kreću dva suđenja, a očekuje se presuda u trećem postupku u aferi Planinska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo