sele na drugu lokaciju / Vlahušiću žao što 'Igra prijestolja' odlazi iz Dubrovnika: 'Ako se odluče vratiti, imat će potporu kao i dosada'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovnik je 'glumio' Kraljev grudobran, odnosno 'King's Landing' od druge sezone snimanja HBO-ove hit serije 'Igra prijestolja'

21.8.2015.
15:46
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je u petak žaljenje zbog činjenice da se šesta sezona HBO-ovog hit serjiala "Igra prijestolja" neće ove godine snimati u Dubrovniku.

Vlahušić je ustvrdio kako je ta kuća u dosadašnjem radu iskazala visoku profesionalnost te kako će, ukoliko se nekada odluče vratiti snimati u Dubrovniku, imati iste uvjete i potporu kao i dosada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Donijeli nam milijunsku zaradu /

'Igra prijestolja' više se neće snimati u Dubrovniku: šesta sezona seli u Španjolsku?

Image
Donijeli nam milijunsku zaradu /

'Igra prijestolja' više se neće snimati u Dubrovniku: šesta sezona seli u Španjolsku?

"U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je HBO-u zahvalan za sve ono što je napravio u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, financiranje troškova, što je u Gradu donijelo nemjerljivu izravnu i neizravnu marketinšku promociju. HBO je u produkciji slijedio profesionalnost na najvećoj svjetskoj razini, što je i rezultirao visokom razinom gledanosti u cijelom svijetu. Zbog toga vjerujem da će autori i producenti donijeti najbolju odluku za projekt i zadnje dvije sezone napraviti još boljima od prethodnih. Ako odluče opet snimati na lokacijama u Dubrovniku, imat će iste uvjete i potporu kao i dosada. Veselimo se svakoj potencijalnoj suradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom'', ističe u svojoj izjavi Vlahušić.

Inače, nakon brojnih medijskih upita i špekulacija, "The Independent" je od HBO-a dobio službenu potvrdu o tome kako se šesta sezona "zbog potreba priče i lokacije" neće snimati u Dubrovniku, a pitanje eventualnog povratka uvjetovano je dogovorom oko budućih sezona serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Dubrovnik "glumio" je Kraljev grudobran, odnosno "King's Landing" od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španjolsku, u povijesni grad Gironu.

Šesta sezona "Igre prijestolja" na male bi ekrane trebala stići u travnju iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo