ostaje li bez svega? / Vlahušić za RTL Danas: 'Bez obzira na proračun, ovo nije moja politička smrt'

'HDZ-u ne treba vjerovati ni kad nose poklone', istaknuo je dubrovački gradonačelnik

21.12.2016.
19:13
VOYO logo

U tijeku je nastavak dramatične sjednice dubrovačkog gradskog vijeća na kojoj se odlučuje hoće li proći Vlahušićev prijedlog proračuna za 2017.

Vlahušić tvrdi da je riječ o skupoj političkoj igri njegovih protivnika koji ga, uz već izglasani lex Vlahušić - žele posve izbaciti iz izborne utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš reporter Matko Saltarić javio se uživo iz Dubrovnika, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Vlahušićem. 

Gradonačelniče, zašto mislite da je vaš prijedlog proračuna za 2017. godinu dobar i zašto ga niste usuglasili sa političkim oponentima koji imaju većinu u vijećnici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proračun je odličan, iznosi 600 milijuna kuna i 14 tisuća kuna po stanovniku. Svi amandmani su usvojeni, oni dakle samo mogu reći prihvaćaju li proračun ili ne. Ne postoji ni jedan prijedlog ni od jednog zastupnika koji nije obrađen."

S obzirom na nedavnu izjavu premijera Andreja Plenkovića kako HDZ-u za povjerenje nije potrebna kriza, mislite li da HDZ-ovci možda usvoje proračun?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-u ne treba vjerovati ni kad nose poklone. Vjerujem premijeru, no nisam to čuo osobno od njega. Mi imamo dobar proračun, no o njemu će odlučiti većina u Vijeću." 

Lex Vlahušić, a sada već izvjesni pad proračuna - je li ovo politička smrt Andre Vlahušića? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju nije smrt, tri puta sam išao na direktne izbore i sva tri puta sam pobijedio, čovjek sam koji je ostavio trag u ovom gradu i svaki put mi se otvore neka nova vrata. Dok god to Dubrovčani žele, ja ću biti gradonačelnik. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo