još devet dana / Vlado Šola uživo s treninga reprezentacije: 'Pala je oklada da će vratari braniti 15 i više lopti po utakmici'

'Dvorana za Crnu Goru u petak je rasprodana. Silno zadovoljstvo je vratiti se nazad u ovaj grad jer znamo da će podrška biti izuzetna', kazao je izbornikov pomoćnik Vlado Šola za RTL Danas

2.1.2018.
19:41
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo, do čijeg je prvog sučevog zvižduka ostalo još samo devet dana. Uživo se s treninga rukometaša za RTL Danas javio Vlado Šola, jedan od pomoćnika Line Červara.

Kakav je osjećaj nakon devet godina biti dio splitske rukometne priče?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaj je izvrstan. 2009. godine imali smo izvrsnu priču u Splitu, prelijepu atmosferu, dobar posao je hrvatska reprezentacija tada odradila i silno zadovoljstvo je vratiti se nazad u ovaj grad jer znamo da će podrška biti izuzetna u Splitu. To se već pokazuje po tome što je dvorana za Crnu Goru u petak rasprodana. Svi igrači i stručni stožer s nestrpljenjem očekuju tu utakmicu.

Na čemu ćete inzistirati u toj utakmici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino će sigurno isprobati neke taktičke varijante, jasno da neće pokazati sve. To će na neki način biti test za nove igrače koji su u reprezentaciji. Više test za dvoranu i organizaciju, manje za samu ekipu, jer nekoliko dana prije Prvenstva nitko ne želi otvoriti sve karte.

Kakva je situacija s vratarima? Bez pravog vratarskog doprinosa nema ni pravog rezultata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je odlična, nadam se da će tako i ostati. Vrlo sam optimističan s obzirom da su naši vratari zaista kvalitetni. U dobroj sinergiji s obranom mislim da bi naši vratari mogli biti na dobrom postoku obrana. Čak postoji neka naša interna zafrkancija, odnosno oklada je čak pala da će naši vratari braniti 15 i više lopti po utakmici.

Srbija, Island pa Švedska su naši suparnici u grupi, tko je najzahtjevniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek je prva utakmica najzahtjevnija maltene na cijelom turniru jer je to otvaranje, puno je nepoznanica. Nakon dvije, tri utakmice se vidi kako tko diše. Za nas je prva utakmica najvažnija i prvi protivnik je najozbiljniji protivnik.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo