PROMIJENILA BRAVE, UKLONILA KAMERE / Vladina povjerenica u Čemincu pozvala policiju radi pročelnika. On poručio: 'Doći ću na posao kao i do sada'

Stigli su na poziv vladine povjerenice, koja je tamo postavljena nakon što je bivši načelnik završio u pritvoru zbog sumnje u kriminal. Sukobi u ovom malom baranjskom mjestu sve su bizarniji

3.8.2022.
21:00
VOYO logo

Policijski službenici u Općini Čeminac. Pozvala ih je Vladina povjerenica, zbog pročelnika kojeg je odlučila udaljiti iz službe, a on nije želio napustiti zgradu.

"Službeniku je jutros uručeno rješenje kojim je udaljen iz službe. To je iz razloga što je jučer Službeničkom sudu Osječko-baranjske županije upućen zahtjev za pokretanje postupka zbog počinjenih više teških povreda službene dužnosti", objašnjava Verica Tomić, povjerenica Vlade RH za Općinu Čeminac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojih - ne otkriva. Kaže da postupa sukladno zakonu, a općinski pročelnik tvrdi suprotno.

Image
NIŠTA OD UKIDANJA PRITVORA /

Bivši načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh ostaje u istražnom zatvoru

Image
NIŠTA OD UKIDANJA PRITVORA /

Bivši načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh ostaje u istražnom zatvoru

"Ona nije ovlaštena za to i zato sam odbio potpisati to, ovaj, to rješenje, a ona neka vodi postupak pred Službeničkim sudom to je njeno pravo, njeno pravo je da je zvala policiju, Okej, policija došla-ošla, sutra ću doći na posao kao što sam do sada došao", tvrdi Vladimir Šplajt, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čeminac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šplajt ukazuje na brave koje je promijenila i uklonjene nadzorne kamere.

Udaljeni pročelnik tvrdi da nije čovjek bivšeg načelnika Pinjuha, kojeg se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te nezakonito subvencioniranje stambenih kredita za svoje sinove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam ničiji. Ja sam pravnik koji ima prosječno znanje i koji ima kičmu i stav", kaže Šplajt.

Tek rijetki mještani žele pred kameru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je kriminalna. Svi su umiješani. Imaju kredite, kuće, pazite, to se daje po 10 - 30 000 kuna za rođeno dijete, svi su oni umiješani", poručuje Vladimir Cesarec iz Čeminca.

"700 kuna za božićnicu i uskrsnicu. Koja općina to daje? Nijedna. Ja primam kao umirovljenik, al nije normalno", tvrdi Miroslav Zagvozda iz Čeminca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenica kaže da čini sve kako bi stvari funkcionirale normalno, pa je tako i promijenila brave i maknula kamere koje su, tvrdi, nezakonito snimale zvuk. Pinjuhu je istražni zatvor produžen za još tri mjeseca, no uložene su žalbe pa bi uskoro mogao stići u sredinu koja već kuha i bez njega.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo