Vladin avion vozio Petru Sanader u školu glume?!

Jeste li ikad putovali na Maltu preko Londona. Ne? E, pa Ivo Sanader navodno je. I to s cijelom obitelji. Usput je, koristeći Vladin zrakoplov, zastao u Veneciji i 'pokupio' obitelj Miomira Žužula.

1.4.2011.
13:06
VOYO logo

Kada je Ivo Sanader 2004. putovao u službeni posjet Malti, zrakoplov Vlade imao je poprilično neobičnu rutu. Naime prije Malte navodno je 'skoknuo' do Londona kako bi premijerovu kćer Petru odvezao u školu glume.

Imali i pauzu za ručak

Informacija je to koju, neslužbeno se doznaje, istražuje USKOK, a koju su im potvrdili svjedoci. Challenger 612 poletio je iz Zagreba, ali prvo je sletio u London, gdje se iskrcala jedna od putnica – kći danas bivšeg premijera Ive Sanadera, Petra Sanader. U zrakoplovu su još letjeli premijerova supruga Mirjana i mlađa kći Bruna, te premijerovi suradnici iz Vlade, koji su bili dio službenog izaslanstva koje posjećuje Maltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po iskrcaju Sanaderove kćeri, društvo je ondje objedovalo, a tek onda nastavilo putovanje. I to opet ne u smjeru u kojem je trebalo ići.

Iduća stanica bila je Venecija, gdje su se ukrcali novi putnici: ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sa svojom obitelji. Nakon toga je zrakoplov konačno odletio za Maltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrošili minimalno 17.280 dolara

Jutarnji list piše kako sat letenja u državnom zrakoplovu stoji 4.320 američkih dolara, a kako je ruta trajala četiri sata, ne računajući troškove stajanja u londonskoj zračnoj luci, potrošeno je minimalno 17.280 dolara.

Ukrcavanja u zrakoplov na Maltu Žužul se teško prisjećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se sjetiti konkretnog slučaja. Ali znam da sam se više puta ukrcavao izvan Zagreba ukoliko sam službeno boravio drugdje u Europi ili Hrvatskoj", kazao je Žužul, kojem se "žaruljica" uključila tek kad su mu rekli da je taj put njegov sin slavio rođendan na Malti.

"Sad ste me podsjetili... Da, uistinu je moj sin slavio rođendan na Malti. I jako se dobro sjećam da smo sve troškove članova obitelji snosili mi sami", pravdao se Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201103300135006 arti-201103030830006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo