Vlada usvojila plan implementacije

Usvojen plan primene briselskog sporazuma

26.5.2013.
22:12
VOYO logo

Vlada Srbije usvojila je plan primene briselskog sporazuma, a premijer Dačić je o tome obavestio visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton.

U pismu upućenom Ketrin Ešton navodi se da Vlada Republike Srbije smatra da će usvajanje Plana implementacije kao i donošenje potrebnih izmena zakona neophodnih za sprovođenje Prvog sporazuma otvoriti vrata da politička sadržina višemesečnih napora da rezultate koji će odgovoriti interesima i očekivanjima građana i svih strana uključenih u proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Srbije smatra da će imenovanje regionalnog komandanta policije za sever Kosova i Metohije, koje će biti izvršeno korišćenjem ovlašćenja Zajednice opština iz člana 9. sporazuma, dati vidljiv doprinos izgradnji poverenja i stabilizaciji ukupnih političkih i jačanju bezbednosnih prilika na čitavom području Kosova i Metohije. Vlada Srbije ukazuje da utvrđivanjem Plana implementacije Prvog sporazuma, kao i postizanje svih prethodnih i budućih sporazuma i njihovo sprovođenje ne narušavaju potvrđeni princip statusne neutralnosti u svim fazama sprovođenja, navodi se u pismu upućenom visokoj predstavnici EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton.

Vlada Srbije na današnjoj sednici nije prihvatila ostavku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i odlučila da ovu kancelariju nastavi da vodi Aleksandar Vulin, navedeno je u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo