VLADA UNATRAG GODINU DANA ZAPOSLILA 7 NOVIH SAVJETNIKA: / Evo koliko ih je sada i koliko ih točno plaćamo

Image
Foto: PIXSELL

Broj savjetnika u Vladi Andreja Plenkovića unatrag godinu dana povećao se za sedam. Njihove naknade variraju, no ipak ima i onih koji rade besplatno.

5.4.2018.
14:50
PIXSELL
VOYO logo

Broj savjetnika u Vladi unatrag godinu dana se povećao pa tako na tim pozicijama sjedi sedmero ljudi više. Sam premijer zaposlio je dvoje novih savjetnika pa ga tako Krešimir Macan savjetuje u streteškim komunikacijama dok je Ivana Vukov zadužena za javne politike. Oboje rade za neto od 9000 kuna mjesečno.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić lani je u veljači zaposlila Ivana Baraća koji je za 4000 kuna savjetuje oko digitalizacije gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Damir Krstičević ima četvero savjetnika. Jedini među njima koji radi bez naknade jest general Ante Gotovina. Ostali savjetnici na dužnosti su od kraja listopada i sudenoga 2016. Riječ je o savjetniku za poslove obrambenog resora Dragutinu Repincu koji prima 9000 kuna, te Ivici Ušljebrku koji radi za 8000 kuna. Božo Kožul porezne objeznike pak stoji 10.000 kuna mjesečno.

Image

Damir Krstičević, Ante Gotovina. (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

Ministra Davora Božinovića savjetuje dvoje ljudi. Jedan od njih je general Mladen Markač koji je na poziciju savjetnika stigao u lipnju 2017., ali posao obavlja bez naknade. Od listopada prošle godine pridužio mu se i Filip Dragović koji svoje savjete za potrebe predlaganja rješavanja pojedinih pitanja iz djelokruga rada Ministarstva naplaćuje 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić od kraja srpnja 2017. zapošljava četiri posebna savjetnika. Hrvoje Meštrić za 2000 kuna mjesečno radi kao savjetnik za poslove usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz područja upravljanja operativnim programima Europske unije, a Ante Vučić za 6000 kuna neto savjetuje ministra oko pripreme prijedloga projekata iz područja mirovinskog sustava. Ivanka Springer, savjetnica za poslove pripreme prijedloga pojedinih projekata iz područja tržišta rada, te Darko Cesar, savjetnik za poslove pripreme prijedloga pojedinih projekata iz područja radnih odnosa, rade bez naknade, piše Tportal.

Image

Marko Pavić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Gari Cappeli, ministar turizma ima samo jednog savjetnika i to od početka 2017. od kada ga za 7500 kuna u poslovima praćenja i provedbe Strategije razvoja turizma do 2020. godine savjetuje Veljko Mudrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Kujundžića još od 2016. savjetuju Dubravka Jadro i Mate Car. Jadro za to prima 7000, a Car 9000 kuna.

Oleg Butković također ima dvoje savjetnika. Bivši šef Hrvatskih željeznica Branimir Jerneić savjetuje ga besplatno, no bivši HDZ-ov saborski zastupnik Damir Sesvečan od lipnja 2017. za 5000 kuna. Jerneić je zadužen za financijska restrukturiranja, a Sesvečan za zakonske prijedloge i inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji savjetnik

U javnosti vjerojatno napoznatiji savjetnik je Ladislav Ilčić koji savjetuje ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, a na tu dužnost stupio je lani u studenome. Radi za 4000 kuna, kao i njegov kolega Miljenko Domijan koji ministricu savjetuje o kulturnoj baštini.

Image

Ladislav Ilčić

Ministra zaštite, okoliša i energetike Tomislava Ćorića savjetuju tri čovjeka. Od rujna 2017. na području opće politike i međunarodne suradnje za 2500 kuna savjetuje ga Ivo Ivančić. Istu naknadu od istog mjeseca prima i Dinko Sinčić, savjetnik za gospodarenje otpadom. U resoru energetike ministra savjetuje Vedran Gaće uz naknadu od 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolušićevi novaci od 1. travnja

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac ima dvoje savjetnika - Zvonimira Savića za poslove savjetovanja vezano uz izradu strateških razvojnih planova, strateško planiranje i koordinaciju fondova Europske unije od 1. srpnja 2017. godine (naknada za rad 6000 kuna neto mjesečno) i Marka Lončarevića za velike strateške projekte od 15. ožujka 2018. godine (naknada za rad 6000 kuna neto mjesečno).

Tportal je pobrojio i savjetnike Blaženke Divjak i Tomislav Tolušića. Oboje ih imaju po dvoje. Tamara Perićin ministricu savjetuje od lipnja prošle godine, i to bez naknade. Zadužena je za prava, akademsku mobilnost i izvrsnosti u Europskoj uniji. Alavanja je za 4000 kuna mjesečno savjetuje po pitanju odnosa s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Tolušić svoje je savjetnike zaposlio prije nekoliko dana. Od 1. travnja na području ribarstva savjetuje ga bivši dugogodišnji šef Ceha ribara Tonči Božanić, za naknadu od 2000 kuna mjesečno, a o području zaštite životinja bez naknade ministra savjetuje predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo