ništa nije sporno / Vlada tvrdi: 'Neće biti ostavke Kovačića, Višnja Tafra i Vesna Nađ imenovane su sukladno propisima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

''Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ obavljena su u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tome Medveda i sukladno propisima', kažu iz vlade

12.3.2017.
15:56
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Neće biti ostavke ministra uprave Ivana Kovačića jer su imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ provedena u skladu s propisima, doznaje se u nedjelju u Vladi. 

Image
'jasni pokazatelj' /

Iz SDP-a tvrde: 'Kovačićeva prijetnja ostavkom pokazuje da HDZ nema stvarne želje za reformama koje trebaju Hrvatskoj'

Image
'jasni pokazatelj' /

Iz SDP-a tvrde: 'Kovačićeva prijetnja ostavkom pokazuje da HDZ nema stvarne želje za reformama koje trebaju Hrvatskoj'

''Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda'', potvrdili su danas Hini u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje ističe da su oba ministarstva, branitelja i uprave, poštovala "sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika."

Navodi da je državna službenica Vesna Nađ bila zaposlena u Ministarstvu hrvatskih branitelja od 1998. godine i tijekom radnog staža obavljala i rukovodeće poslove te se specijalizirala za poslove javne uprave i provođenje Zakona o općem upravnom postupku. Za koalicijske Vlade Zorana Milanovića obavljala je funkciju zamjenice ministra branitelja i nakon isteka mandata, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima, predala je zahtjev za povratak u državnu službu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Zakonu, njezinoj stručnoj spremi te dogovoru čelnika tijela, Vesna Nađ premještena je na mjesto više upravne savjetnice u Ministarstvo uprave, kaže se u priopćenju Kabineta ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić (Most) zaprijetio je jučer ostavkom ako se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić ne ispriča zbog toga što je podlom nazvao Kovačićevu odluku da za svoje savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ. Kovačićevu namjeru medijima je potvrdio njegov posebni savjetnik Ivica Relković, koji je rekao da očekuju i očitovanje ministra Medveda jer je, kazao je, ministar branitelja sam takvu odluku tražio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić poručio je u nedjelju kako je rekao svoje mišljenje i nije vrijeđao, "nego samo sa svog pogleda okarakterizirao osobe primljene u Ministarstvo uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo