Vlada smenila bahatog direktora i odgovorne za aferu mleko

Homan ostaje bez dva službena auta

7.3.2013.
16:17
VOYO logo

Vlada Srbije je smenila je direktora Javnog preduzeća (JP) "Emisiona tehnika i veze" Vladimira Homana i dvojicu odgovornih za aferu mleko.

Homan je smenjen na predlog resornog ministra Rasima Ljajića, navodi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić uputio je pre dva dana inicijativu, odnosno pismo ministru Ljajiću za smenu Homena sa mesta direktora JP "Emisiona tehnika i veze".

Dinkić je to uradio nakon pisanja medija da Homan koristi dva službena automobila, a iz URS-a je, takođe, poručeno da uvode "nultu toleranciju na bahatost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je razrešila Jana Boćanskog dužnosti direktora Uprave za zaštitu bilja, kao i Ivana Soča vršioca dužnosti direktora Uprave za veterinu u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede juče je saopštilo da je predložilo Vladi smenu Boćanskog i Soča, kao i da će ostale najavljene promene izvršiti novi direktor Uprave za zaštitu bilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da će u Ministarstvu poljoprivrede biti smenjena četvorica odgovornih za "aferu mleko".

Dva nova direktora

Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora Univerzitetske dečje klinike imenovala dr Zoran Radojičića, saopšteno je posle sednice vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sednici za vršioca dužnosti direktora Insituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Vukan Čupić" imenovan je dr Radovan Bogdanović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo