Vlada: Porezni obveznici časte polovicom kredita!

Država će nekim korisnicima kredita, plaćati pola rate stambenog kredita prve četiri godine ukoliko kupuju Stan u novogradnji u 2011. i 2012. godini!

17.2.2011.
17:39
VOYO logo

Živjela predizborna godina! Vlada je uputila u Sabor zakon o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, prema kojem će porezni obveznici plaćati pola rate kredita prve četiri godine onome tko digne stambeni kredit u 2011. i 2012. godini!

Ipak ne bilo kakav kredit i za bilo koji stan. To mora biti novogradnja, a cijena kvadrata ne smije biti veća od 1900 eura po kvadratu. Subvencionirat se neće kamate veće od 4,95 posto koju su dogovorili predstavnici Vlade s bankarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri godine banka neće smjeti još dvije godine povećati kamatu na više od 5,5 posto.

Bespovratne subvencije dijelit će se za kredite do 100.000 eura, tj. neće se subvencionirati sve što premašuje taj iznos. Prema Vladinoj računici, onaj tko digne kredit te visine mogao bi iz državnog proračuna dobiti oko 14.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjet je i da nemate više od 45 godina te da kupujete prvi stan, a zahtjev za subvencioniranu kamatu podnosi se u banci.

Svima ostalim vlasnicima kredita za stanove, država daje jamstvo da ako izgube posao da će platiti kamatu na kredit dok se ponovno na zaposle ili najdulje godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo