Vlada pokreće projekt koji već postoji!?

Vlada je donijela odluku o pokretanju CroCard kartice, kojom bi Hrvati iz inozemstva imali povoljnije korištenje turističkih i kulturnih usluga.

9.5.2011.
8:35
VOYO logo

Pod imenom CRO CARD već postoji projekt koji je Vlada prošli tjedan odlučila pokrenuti, bez da je provjerila da li tako nešto već postoji. Spomenuti projekt je prije oko pola godine osmislio student Zagrebačke škole ekonomije i managementa Fabijan Marić.

Projekt je zaštićen, već su i potpisani ugovori s oko 300 objekata unutar kojih će vlasnici kartica moći ostvarivati određene popuste, a prodaja kartica za koju ima velikog interesa planirana je u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto tim unutar Ministarstva vanjskih poslova, koji je radio na ideji oživljavanja Cro Card kartice, nije prethodno provjerio može li takvo što pokrenuti, nije se uspjelo saznati.

Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić tek kaže kako je za sada samo usvojena strategija te da će se detalji riješiti zakonom. Za razliku od Vladine ideje o kartici za Hrvate izvan zemlje, Fabijan Marić i Bruno Hoti, koji je zajedno s Fabijanom sudjelovao u razradi ideje, CRO CARD namijenili su svim turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da turist kada dođe u Hrvatsku kupi karticu i da je siguran u kvalitetu ponude CRO CARD-a, jer to je jedini način da ovakav tip kartice zaživi na dulje staze. Svaki kupac kartice dobiva i vodič u kojem će biti sadržan popis svih naših suradnika po gradovima. Na taj način suradniku dovodimo korisnika kartice i direktno ga reklamiramo. U svakom gradu dogovaramo određen broj najkvalitetnijih objekata", komentirao je Fabijan Marić.

Cijena kartice je 200 kuna, može se koristiti godinu dana, ili 110 kuna za onu na dva tjedna. S karticom se mogu ostvariti i popusti, od pet do 100 posto, a ovise o objektu i dogovoru. Marić potvrđuje da je kartica zaštićena, a kako je već potpisan i veći broj ugovora, svakom drugom, pa tako i Vladi, otežava se mogućnost da se upusti u isti projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201103100569006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo