NAKON ŠTO SU BIVŠI DALI OSTAVKE / Vlada predložila nove članove Nadzornog odbora Ine, ali bit će na funkciji najduže šest mjeseci

Image
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Vlada je predložila da Damir Mikuljan bude predsjednik Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci

10.11.2022.
13:50
Igor Kralj / Pixsell
VOYO logo

Na zatvorenome dijelu današnje 165. sjednice Vlade, donesene su neke odluke po pitanju Ine. Točnije, Vlada je donijela zaključak kojim se Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže izbor Damira Mikuljana, dr. sc. Branimira Škurle i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora toga društva do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Također, Vlada je predložila da Damir Mikuljan bude predsjednik Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škugor izašao iz pritvora

Podsjećamo, nadzorni odbor Ine smijenjen je u jeku afere koja je teška milijardu kuna, a zbog koje je uhićeno nekoliko osoba. Jedan od osumnjičenih u aferi Damir Škugor jučer je izašao iz istražnog zatvora, a slučaj je jučer komentirala i Škugorova odvjetnica Sandra Hančić.

"Doista sam zahvalna što je konačno vani, otkako je priča o Ini krenula imamo mogućnost s njim sjesti, analizirati spis, situaciju, vidjeti otkud proizlaze navodi o provođenju i proširenju istrage i vidjeti ima li potrebe da i mi tražimo pribavljanje određene dokumentacije pa postaviti obranu", rekla je HAnčić, koja se osvrnula i na razgovore koji su procurili u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovori koji su izašli u javnost su izvučeni iz konteksta. Objasnit ćemo okolnosti tih razgovora, o čemu su vođeni i zbog čega", rekla je Škugorova odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo