Vlada na Fejsu: A kako biste vi riješili nezaposlenost?

Vlada je na svom profilu na Facebooku objavila urnebesan status, koji im se, kao i mnogi do sada, obio o glavu, makar što se komentara tiče. Nije jasno o čemu se točno radi. Poziv za savjet?

13.3.2012.
13:22
VOYO logo

Naime, status na Facebooku, koji se može shvatiti kao raspravu s građanima, ali i kao očajnički vapaj te poziv da im građani stave riječi u usta, glasi ovako:

"Uhvatiti se u koštac s rješavanjem nezaposlenosti nije lako. Kako biste vi pomogli poduzetnicima, mladima, ženskim osobama? Što najviše koči hrvatskog radnika?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, prva reakcija je glasila "Vi", kao odgovor na pitanje što koči hrvatskog radnika. No, mnogima je ta ista "kočnica" pala prva na pamet, pa se u nastavku slijede komentari: "Vlada RH!"; "Država"; "Vlada RH i njene institucije"; "Ovakva vlada koja u susret ide samo kapitalistima"...

Nakon nezadovoljstva Vladom, u priči o nezaposlenosti slijedi nezadovoljstvo pogodovanjem kapitalu, odnosno poslodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što koči hrvatskog radnika? Oprost dugova velikima! Ako smo svi isti, onda smo isti pi... mu materina!", poručuje jedan energično, pritom cenzurirajući vlastite proste riječi.

Drugi im poručuje da raspišu prijevremene izbore, a treći, kojima u prilog ide i činjenica da Vlada mora preko Facebooka tražiti savjet o tome što da radi s nezaposlenošću, uviđaju: "Sada shvaćam da plan 21 ne postoji i da ta brojka znači 20 ministara i premijer!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo