jelposkupilo.eu / Vlada je svoju najavila, no jedan ih je programer preduhitrio i izradio aplikaciju za praćenje cijena. Ima i više trgovina

Image
Foto: Shutterstock

Informacije svakodnedno prikuplja iz kataloga i drugih stranica pa je moguće vidjeti povijest kretanja cijena sve do 30. prosinca, a pretraživati je moguće po ključnim riječima, kategoriji ili trgovini

17.2.2023.
9:17
Shutterstock
VOYO logo

I dok se još očekuje Vladina aplikacija "Kretanje cijena" čije je puštanje u javnost ministar Davor Filipović najavio u četvrtak rekavši da će biti dostupna u petak, vrijedi istaknuti i aplikaciju koju je izradio mladi programer, Ante Barić.

Jelposkupilo.eu nastala je nakon ideje koju je Barić dobio krajem prošle godine, a za razliku od one državne koja bi trebala imati podatke za samo tri trgovine - Konzum, Tommy, KTC - jelposkupilo.eu obuhvaća cijene čak šest trgovačkih lanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić za Tportal kaže da informacije svakodnedno prikuplja iz kataloga i drugih stranica pa je moguće vidjeti povijest kretanja cijena sve do 30. prosinca, a pretraživati je moguće po ključnim riječima, kategoriji ili trgovini.

Osim toga, moguće je određene proizvode dodati u vlastitu kolekciju pa na jednom mjestu pratiti cijene, ali i akcije i popuste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić navodi i kako je moguće da neke cijene odstupaju od onih u lokalnoj trgovini jer riječ je o beta aplikaciji koja okuplja proizvode manjeg broja trgovina, no programer tvrdi kako će ih uskoro biti više. "Trenutno je objavljena da podijelim ideju, bacim je pred više pari očiju i vidim ima li interesa", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo