suđenje vargi i curiću / Vještakinja otkrila što je sve našla u Varginim uređajima: 'Sam sebi je slao poruke kao 'Marijanin Rob'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Najviše pronađenih dokumenata odnosi se na dokumente predane državnom odvjetništvu od strane odvjetnika Ivice Todorića

5.10.2020.
14:11
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Saslušanjem vještakinje i informatičke stručnjakinje Renate Bradvice iz Vukovara na Županijskom sudu u Osijeku nastavili su suđenje osumnjičenima u 'aferi SMS' Franji Vargi i Blažu Curiću. Vještakinja je vještačila sve uređaje koje su zaplijenili Vargi te datoteke koje su našli u njegovom računalu, laptopima, mobitelima te Apple satu i vanjskom disku. 

Image
SVJEDOČIO NA SUĐENJU /

Bivši Dinamov zaposlenik priznao da je bio veza između Mamića i Varge: 'Jacuzzi, auti, novci... Bilo je svega'

Image
SVJEDOČIO NA SUĐENJU /

Bivši Dinamov zaposlenik priznao da je bio veza između Mamića i Varge: 'Jacuzzi, auti, novci... Bilo je svega'

Pronašla je email adrese različitih korisnika, SMS poruke i razne slikovne prikaze ekrana mobitela, koji Vargu povezuju sa Zdravkom Mamićem, bivšim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, bivšom ministricom Martinom Dalić, sucem vrhovnog suda Marinom Mrčelom, svjedokom u postupku Brunom Hotkom te ljudima iza korisničkih imena Ranko, Sire, Marijanin Rob, Laptas, pišu 24 sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pronađenih dokumenata odnosi se na dokumente predane državnom odvjetništvu od strane odvjetnika Ivice Todorića. Neki od tih dokumenata su izvorni, a drugi su izmijenjeni, odnosno u njima se dopisalo određene rečenice.

Na više mjesta u laptopu i mobitelu pronađena je i email adresa dcvitan@dorh.hr a uz nju i prilog MMS poruka koja je poslana od Franje Varge prema Mamiću 18. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U laptopu Franje Varge bilo je više mapa nazvanih Mamić (mapa Mamić-prva faza, mapa Mamić-druga faza, mapa Mamić razno) u kojima je pronađeno više SMS poruka pošiljatelja Sire čiji je sadržaj apsolutno identičan, ali je otkriveno da je vrijeme njihovog nastanka različito i u neke je dopisana dodatna komunikacija. U raw datotekama (originalni, izvorni zapis datoteke predviđen za daljnju obradu jer se njome može lako manipulirati) laptopa pronađeni su dokumenti 'cvitan raw' i 'svastika raw' za koje je zanimljivo da su integrirani u različite komercijalne igre, ali ti dokumenti nisu sadržavali nikakve podatke niti slike.

U laptopu Franje Varge pronašli su mnoštvo komprimiranih slikovnih datoteka od kojih su neke poslane Zdravku Mamiću, ali i SMS poruka od kojih je više njih Varga slao sam sebi. Varga je iz nekog razloga slao sam sebi poruke sa broja nazvanog Marijanin Rob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo