UZORAN ZATVORENIK, ALI I STUDENT / Diler dobio uvjetni otpust, a za vrijeme izvršavanja zatvorske kazne - diplomirao je pravo u Splitu

Image
Foto: AFP

Visoki kazneni sud RH potvrdio je odluku kojom se uvjetno otpušta zatvorenik optužen na 21 godinu dugotrajnog zatvora

11.6.2021.
13:41
AFP
VOYO logo

Visoki kazneni sud RH potvrdio je odluku kojom se uvjetno otpušta zatvorenik optužen na 21 godinu dugotrajnog zatvora za zlouporabu opojnih droga i krivotvorenje isprava.

Osuđen je jer se 2003. godine povezao s drugim ljudima zbog krijumčarenja i prodaje droge - u Južnoj Americi kupili su 533,48 kg kokaina i jahtom ga prevezli u Hrvatsku koju je zatvorenik preuzeo radi daljnje prodaje. Zatvorenik je drogu tada ukrcao u automobil na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatvorenik je dužan redovito se javljati nadležnoj policijskoj postaji. Javljanje mora biti jednom mjesečno do isteka uvjetnog otpusta 2024. Zatvorenik može promijeniti mjesto prebivališta, odnosno boravišta, samo uz suglasnost suca izvršenja Županijskog suda", naveli su u sudskom priopćenju.

Također, dodali su kako je zatvorenik u provedbi pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora ocijenjen kao ''naročito uspješan'', u kaznionici je radno angažiran kao naročito uspješan radnik. Prije nije osuđivan, drugi kazneni postupci protiv njega nisu u tijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao pravo tijekom izvršavanja kazne

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da je zatvorenik tijekom izvršavanja kazne zatvora diplomirao pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a ima i ponudu za posao.

Image
UNIŠTIO JE CJEPIVO /

Sve je priznao, ali ga to nije spasilo: Osuđen na tri godine zatvora i još mora platiti masnu odštetu

Image
UNIŠTIO JE CJEPIVO /

Sve je priznao, ali ga to nije spasilo: Osuđen na tri godine zatvora i još mora platiti masnu odštetu

Sud je priopćio da zatvorenik priznaje počinjenje kaznenih djela te izražava svoju kritičnost i žaljenje za počinjeno. "Ima podršku obitelji. Zatvorenik je do sada izdržao preko 17 godina izrečene mu kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Visoki kazneni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostupanjskog suda da je dosadašnje izdržavanje ove kazne zatvora očito utjecalo na zatvorenika pa se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom u okvirima uvjetnog otpusta. Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela", naveli su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo