Sedmero u kritičnom stanju / Virus se širi Hrvatskom: 45-godišnjakinju ubo komarac, dobila upalu mozga

Image
Foto: Dusko Marusic/Igor Soban/PIXSELL

Hrvatski infektolozi upozorili su jutros kako je sedam osoba koje su posljednjih dana primljene u zagrebačku bolnicu u kritičnom stanju

10.9.2018.
11:27
Dusko Marusic/Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Virus, odnosno groznica zapadnog Nila, pojavila se i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Jedna je 45-godišnja Križevčanka od uboda komarca dobila visoku temperaturu i opasni meningoencefalitis pa je zadržana na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici, piše Podravski list. Potvrdio je to dr. Darko Radiček, epidemiolog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji je naveo kako, koliko je upoznat, stanje te ženske osobe zasad je stabilno te se liječi na odjelu Infektologije.

Dr. Radiček ističe kako se samo može nagađati kako je zaražena. Hrvatski infektolozi upozorili su jutros kako je sedam osoba koje su posljednjih dana primljene u zagrebačku bolnicu u kritičnom, po život opasnom stanju. Dolaze s područja kontinentalne Hrvatske i sve su, potvrđeno, zaražene virusom zapadnog Nila. Jedna od njih je i 73-godišnjakinja iz Kalinovca kod Đurđevca, koja je odmah prebačena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, doznaje Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Hrvatskoj je do kraja prošlog tjedna registrirano 26 slučajeva zaraze, i to mahom na području sjeverozapadnog i istočnog dijela Hrvatske, odnosno u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Varaždinskoj županiji te Zagrebu i okolici. Jedna je osoba s područja Osijeka preminula od komplikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo