BEZ DLAKE NA JEZIKU / Violinist iz Italije došao nastupiti u HNK, parkirao auto prije probe i dočekao - ovo! Njegove riječi odjeknut će zemljom: 'Svi to znaju...'

Ovo je još jedan slučaj urušavanja u Zagrebu u kojem srećom nitko nije nastradao

2.5.2023.
19:22
VOYO logo

U urušavanju skele i dijela zgrade na Klaićevu ulicu, koje se dogodilo oko 12, 30 sati, oštećeno je nekoliko automobila, na terenu su vatrogasci, no prema prvim informacijama nema ozlijeđenih. Riječ je o zgradi u kojoj je i Muzej za umjetnost i obrt, a koja se obnavlja od posljedica potresa.

Image
KAOS U ZAGREBU /

Totalni kolaps u prometu zbog pada skele: Pogledajte u što se pretvorio centar grada

Image
KAOS U ZAGREBU /

Totalni kolaps u prometu zbog pada skele: Pogledajte u što se pretvorio centar grada

Po riječima ravnatelja tog muzeja Miroslava Gašparovića, urušio se vijenac koji drži krovište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, rekao je da se još ne zna što se dogodilo, no bio je u petak na tom dijelu i sve je izgledalo pod kontrolom, nije se vidjelo da bi se nešto moglo dogoditi.

"To je rizik kod ovakvih starih zgrada, je li bilo propusta ili nije - ne znam. To će se morati tek utvrditi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet rekao je pak da je urušavanje vijenca i skela sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt, koje se dogodilo oko 12,30 sati, incidentna situacija, jer se obnova provodi po svim pravilima građevinske struke.

"Ovo je stara zidana zgrada koja ima na vrhu konzolni element s kojim treba pažljivo postupati i koji je osjetljiv na vlagu. Već nekoliko dana je vlažno i pada kiša, no istraga će pokazati što se točno dogodilo, zašto je taj element oslabio i zašto se odronio", ocijenio je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da mu je drago što nitko nije ozlijeđen od pješaka, niti u pet vozila koji su ovdje bili parkirani.

"Izvođač ima policu osiguranja i materijalna šteta će biti pokrivena, a budući da su bili ugroženi životi i sigurnost građana, na terenu je policija i radi se očevid. Važno je da nitko nije ozlijeđen i sva materjialna šteta će biti nadoknađena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala je to utjeha violinistu iz Italije koji je došao nastupiti u HNK. Parkirao auto prije probe i dočekao - OVO.

"Uzet će puno vremena vjerojatno sve skupa i biti ću bez auta. Jesam li ljuti, tužan? Tužan jer takve se stvarni ne bi trebale događati. Svi znaju da su u centru zgrade u ovom stanju, a oni nisu zatvorili ulice na ispravan način. Mislim da je netko napravio nešto krivo", poručio je u razgovoru za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je još jedan slučaj urušavanja u Zagrebu u kojem opet srećom i pukom slučajnošću nitko nije nastradao.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo