ZAMETNULI SU GA? / Vinogradska o odvjetnici koja je mjesecima čekala nalaz i nije znala da ima rak dojke. 'Inspekcija će utvrditi'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Nedostajao je patohistološki nalaz. Za njega sam saznala sedam mjeseci kasnije, odnosno 21. studenog prošle godine. Taj nalaz tada je nađen na moje inzistiranje', rekla je za Index

17.2.2023.
10:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vijest da je zagrebačkoj odvjetnici Lini Budak uskraćen nalaz koji bi upućivao na rak dojke od kojeg žena boluje iako to sedam mjeseci nije znala šokirao je javnost, a sada su se oglasili i iz KBC Sestre milosrdnice.

"Pacijentica Lina Budak upućena je po obavljenim pregledima U Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja što je ona učinila tek za šest mjeseci. O njenim pritužbama koje je iznijela u razgovoru za jedan portal sve činjenice utvrđuje lnspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC Sestre milosrdnice", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenog prošle godine ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice s pritužbom vezano uz preglede u Klinici za tumore. U našem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je da će, ukoliko odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve koko bi liječenje bilo što učinkovitije", kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić i dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze, te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka.

Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci,kažu potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano za sva događanja u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na koja ukazuje u svojim pritužbama, utvrdit će činjenice i dati pravorijek lnspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice", zaključili su.

Inače, Budak je za Index rekla da joj je nalaz da boluje od karcinoma dojke bio uskraćen, a taj nalaz nitko od liječnika u Klinici za tumore nije pogledao punih sedam mjeseci. "Bila sam primorana zbog svih peripetija koje sam imala s hrvatskim zdravstvom te nakon što me ministar zdravstva u potpunosti ignorirao kada sam mu ukazala na sistemske, sustavne pogreške i očigledne propuste potražiti zdravstvenu zaštitu u inozemstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se pak vratila u Hrvatsku i čeka kemoterapije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo