OD 1. SIJEČNJA / Vinkovci ukidaju prirez: Neće se povećavati stope poreza na dohodak, nadoknadit će uštedama i drugim prihodima

Image
Foto: Pixsell

Bosančić: U prvih devet mjeseci porezni prihodi rasli su 27 posto, a to potvrđuje činjenicu da su nam tvrtke iznimno rasle, kako u prihodima tako i u dobiti

3.11.2023.
14:43
Pixsell
VOYO logo

Vinkovci od 1. siječnja ukidaju prirez od 10 posto, pritom ne povećavajući postojeće stope poreza na dohodak od 20 i 30 posto, a 1,9 milijuna eura manjka u proračunu nadoknadit će uštedama i drugim prihodima, odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u petak.

Pravdajući odluku o ukidanju prireza, gradonačelnik Ivan Bosančić ustvrdio je da se Vinkovci danas mogu odreći gotovo dva milijuna eura prihoda zahvaljujući konstantnom rastu gospodarstva, provedbi brojnih poticajnih mjera i povlačenju EU-ovih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MIRNI PROSVJED /

Prosvjed slavonskih svinjogojaca: Krenuli iz Retkovca traktorima prema Vinkovcima

Image
MIRNI PROSVJED /

Prosvjed slavonskih svinjogojaca: Krenuli iz Retkovca traktorima prema Vinkovcima

„U prvih devet mjeseci porezni prihodi rasli su 27 posto, a to potvrđuje činjenicu da su nam tvrtke iznimno rasle, kako u prihodima tako i u dobiti. Prošle godine su naše tvrtke imale preko 50 milijuna eura dobiti. Vinkovci su najsnažniji grad u našoj županiji, lokomotiva u gospodarskom i svakom drugom smislu", kazao je Bosančić.

Pročelnica gradskog odjela za proračun i financije Sanja Lozić pojasnila je kako Vinkovci trenutno na snazi imaju samo prirez porezu na dohodak, svi ostali porezi već ranije su stavljeni izvan snage kako bi se dodatno rasteretili građani i gospodarstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se radi o samom povećanju plaća, rečeno je kako će nakon 1. siječnja osobi koja je porezni obveznik s bruto plaćom od 1590 eura te koja uz osnovni osobni odbitak koristi i olakšicu za dvoje uzdržavane djece, neto plaća na mjesečnoj razini rasti za 30 eura, odnosno 360 eura na godišnjoj razini.

POGLEDAJTE VIDEO: Trojac skrivao oružje i drogu u Vinkovcima: Tijekom pretresa muškarac pištoljem pokušao ubiti policajca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo