'NIJE TOČNO DA SAM SI POVEĆAO PLAĆU' / Viktor Šimunić naveo gdje je sve uštedio i poručio: 'Moja plaća je ispod prosjeka...'

Image
Foto: Viktor Šimunić

Gradonačelnik Oroslavja ukinuo je vijećničke naknade, pojeftinio internet, besplatno posadio cvijeće...

26.6.2021.
18:50
Viktor Šimunić
VOYO logo

Novi gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić, koji je zamijenio svog prethodnika iz HDZ-a koji je zajedno s predsjednikom županijske organizacije stranke Žarkom Tušekom nudio štogod želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, objavio je na Facebooku kako je smanjio svoju plaću te ukinuo vijećničke naknade. Naveo je i još nekoliko mjera štednje u objavio koju prenosimo u cijelosti.

"Prema izračunima iz računovodstva moja bruto plaća bude iznosila 17.312,45 kn što ispada neto 11.879,97 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna bruto plaća posljednjih šest mjeseci mog prethodnika iznosila je 18.647,11kn, što ispada neto 14.700,14. (U imovinskoj kartici je prikazao drugačije podatke) Prethodnik si je isplaćivao i topli obrok posljednje tri godine, na što po zakonu nije imao pravo. Isplaćivale su se tu još neke stvari, ali za sad ne bi o tome.

Image
IMA TU I BIZARNOSTI /

Šimunić otkrio što ga je sve dočekalo nakon što je preuzeo Oroslavje: 'Veliki izazov je pred nama'

Image
IMA TU I BIZARNOSTI /

Šimunić otkrio što ga je sve dočekalo nakon što je preuzeo Oroslavje: 'Veliki izazov je pred nama'

Dakle nije točno da sam si povećao plaću. U medijima ste mogli pročitati moje izjave, odnosno izborna obećanja vezano za plaću. Izjavio sam da ću imati plaću u prosjeku plaća gradonačelnika gradova sličnog broja stanovnika kao Oroslavje. Moja plaća je ispod tog prosjeka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukinuo vijećničke naknade

"Kako smo obećali, ukinuli smo vijećničke naknade. Broj mobilnih pretplata za sad je smanjen s 11 na devet. Sljedećih tjedana bude reduciran na pet. Na kružnom toku u centru posađena je trava, besplatno, fala hortikulturi Knezić na tome. Nezamislivo mi je da dajemo 9000 kn za sadnju cvijeća dvaput godišnje, a imamo dugove prema jako puno ljudi. Trenutno je situacija takva, a u skladu s mogućnostima smisleno budemo uredili sve kružne tokove.

Gradski internet je stvarno u kratkom roku uspostavljen, fala firmi Ahelos koja je uskočila i riješila problem. Dvije napomene; problem s internetom prijavljen je nadležnim institucijama, a pošto je otkriveno da grad pristup internetu nije plaćao direktno operateru, nego je to išlo preko treće firme i taj problem će biti u kratkom roku riješen, a cijena pristupa bude umjesto dosadašnjih 6750 kn mjesečno, 3750 kn mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavljena su tri sastanka vezano za 'transparentnost', čekamo ponude kako bi mogli odlučiti kaj je najbolje i najisplativije za grad. Radimo puno, stvari se rješavaju jedna po jedna. Odrađen je veliki broj sastanaka u kratkom vremenu i o svemu budete izvještavani…", poručio je Šimunić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo