nestabilno vrijeme / Prognoza za vikend: Jakoj kiši i vjetru i dalje nema kraja, na snazi brojna upozorenja

Kiši i južini i dalje nema kraja, na snazi brojna upozorenja

15.11.2019.
21:36
VOYO logo

Kiši i južini i dalje nema kraja, barem što se tiče obale, no na kopnu će zato idući tjedan biti nešto povoljniji. Inače, ponovno su na snazi mnogobrojna meteoalarm upozorenja, za noć s petka na subotu i za subotu i to narančasto i crveno upozorenje.

Probleme i prekide u prometu stvarat će olujno jugo koje ponovno može rušiti stabla. Bit će jačih pljuskova, a lokalno i obilne kiše. Tako će do kraja vikenda lokalno pasti 50 do 150 litara po četvornome metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tako nestabilnog vremena je sporo premještanje fronte preko Hrvatske. Što je sustav sporiji, to je i opasniji jer se dulje zadržava nad istim mjestom kojem onda daje obilnu kišu u kratko vrijeme.

Već će prijepodne u subotu biti neugodno - vlažno, kišovito i vjetrovito. Najveća opasnost od obilne kiše je u Lici, od Otočca preko Gospića do Gračaca. Na obali će biti pljuskova s grmljavinom. Jaka kiša padat će i u središnjoj Hrvatskoj, dok u Slavoniji ostaje suho, uz sunčana razdoblja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru će puhati jako i olujno jugo, samo na sjeveru umjerena bura.  
Jutro posvuda malo toplije nego u petak. 

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sve manje kiše. Na istoku će se već djelomično razvedriti, a drugdje tek navečer. Temperatura od 12 do 15, no uz sjeverac će se činiti svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno te suho, sa sunčanim razdobljima. Bit će i malo toplije nego u petak, između 16 i 20 stupnjeva, ali i dalje vjetrovito. 

U Dalmaciji poslijepodne olujno jugo i još pljuskova, češći će biti na sjeveru, dok će se s juga djelomično razvedravati pa će biti i nešto sunca. Temperatura oko 19 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici oblačno. Predvečer stiže nova epizoda jake kiše, a bura će okrenuti na jugo koje će naglo jačati na jako do olujno. Temperatura na obali od 12 do 16, a u gorju oko 10 stupnjeva. 

I u nedjelju će na kopnu na zapadu biti obilnije kiše, a malo će padati i u Slavoniji. U novome tjednu većinom suho, u ponedjeljak najsunčanije, a nakon toga stiže magla pa će i temperatura ostati nešto niža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali još dosta promjenljivo, povremeno uz kišu. Najviše će je biti u nedjelju, a najmanje u ponedjeljak. I dalje će puhati jugo i oštro, ali u novome tjednu osjetno slabije. Temperatura od 12 do 17.  

U svakom slučaju, vikend će biti oblačan, kišovit i vjetrovit. Probleme će ponovno stvarati olujno jugo i obilna kiša. Najviše će je pasti na sjevernom Jadranu te u Lici! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo