PROGNOZA NIKOLE VIKIĆA-TOPIĆA / Vikend pred nama imat će dva lica pa pripazite! Doznajte kad će sunce, a kad pljuskovi

Image
Foto: Vijesti.hr

Na kopnu će biti osjetno toplije, a na obali pak malo ugodnije i podnošljivije

4.7.2019.
15:50
Vijesti.hr
VOYO logo

Današnji je dan mnogima na kopnu donio priželjkivano osvježenje, bar kratkotrajno, te je osvanuo znatno oblačnije nego proteklih nekoliko.

Dok je neke obradovao taj izostanak vrućine, drugi su se požalili na prejakusvježinu - što se zasigurno ne bi dogodilo u Dalmaciji gdje se temperatura posljednjih 11 dana samo jedno jutro spustila ispod 24 °C, a ona dnevna je već gotovo 30 dana iznad 30 °C, pa se osvježenje u Dalmaciji može pronaći samo s bujnom maštom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETAK - sunčan, na kopnu i osjetno topliji

Sutra će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano. Ujutro će na kopnu biti kratkotrajne, lokalne magle, dok su poslijepodne pak ponovno mogući pljuskovi, no bit će rjeđi nego posljednjih dana. Najveća vjerojatnost za njih je u unutrašnjosti Dalmacije, Istre te u Gorskom kotaru i Lici.

Image

Uz to, na kopnu će biti osjetno toplije nego danas, temperatura će ponovno malo prijeći 30 °C. Na obali pak malo ugodnije i podnošljivije nego proteklih dana, puhat će umjeren maestral, a dnevna će temperatura biti između 30 i 33 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI – sunčano i vrlo vruće, ali...

U subotu će na kopnu biti sunčano, samo uz malo oblaka. Poslijepodne je tek rijetko moguć poneki, kratak pljusak, ponajprije u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Bit će nam još više vruće nego sutra, temperatura će porasti za nekoliko stupnjeva i doseći 33, ponegdje i 34 °C uz slab jugozapadnjak koji će tek malo olakšavati vrućinu.

U nedjelju sparno i oblačnije nego u subotu. Tad je i znatno veća mogućnost za pljuskove, već od sredine dana, no do večeri će ih biti u mnogim kopnenim predjelima. Lokalno je ponovno moguće i nevrijeme s tučom! Maksimalna temperatura će biti oko 31 °C, no zbog vlage u zraku činit će se neugodno sparno i znatno toplije nego što će pokazivati termometar. Tek će navečer, uz pljuskove i sjeverac, biti ugodnije, svježije i podnošljivije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIKEND NA JADRANU – sunčano, ugodnije, poneki pljusak

Na moru i u subotu ostaje pretežno vedro. Poneki kratak pljusak je moguć tek u unutrašnjosti Istre. No, zapuhat će umjereno jugo i jugozapadni vjetar koji nagovještaju skoru promjenu vremena. Temperatura će dosegnuti 33 °C.

U nedjelju i na Jadranu malo oblačnije, osobito na sjevernom dijelu, pa će tamo poslijepodne i osobito navečer biti pljuskova s grmljavinom, dok u Dalmaciji ostaje pretežno sunčano i suho. I dalje će puhati umjereno jugo uz temperaturu oko 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI TJEDAN – manje vruć?

Iako do tad još ima vremena, te je prognoza za to razdoblje podložna promjenama, prvi izgledi za idući tjedan kažu nam da će on biti nešto umjereniji po vrućini odnosno ugodniji i podnošljiviji. Uz to, ponovno će se javljati povremeni pljuskovi, češći na kopnu, no u utorak su mogući i na Jadranu, i to ne samo sjevernom, već i u Dalmaciji. Naravno, to će biti kratkog vijeka, pa će već od srijede ponovno dominirati sunce.

Image

Više detalja donosimo vam svaki dan u našim prognozama na RTL-u, Facebooku i Instagramu - pratite nas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo