kraj priče /

Vijećnica iz Rijeke koja je spominjala 'Srbe i vrbe': Ivona Milinović izbačena iz HDZ-a

Image
Foto: Pixsell

Ivona Milinović i dalje tvrdi da su njezine izjave 'izvučene iz konteksta'

8.12.2019.
11:30
Pixsell
VOYO logo

Časni sud primorsko-goranskog HDZ-a jednoglasno je donio odluku o isključenju gradske vijećnice Ivone Milinović iz HDZ-a. Na taj je način završena višemjesečna politička trakavica koja je počela njezinim gostovanjem u jednom podcastu kada je govorila o "Srbima i vrbama".

Takav rasplet situacije mogao se i očekivati jer je i od samog vrha stranke, putem nekoliko izjava predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, javno  osuđena retorika Ivone Milinović o “Srbima i vrbama” ali i još neke izjave koje je i Milinović kasnije u medijima pokušala “pojasniti”, odnosno relativizirati njihovo značenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona i dalje tvrdi da su njezine izjave “izvučene iz konteksta” – sve do ovog najnovijeg raspleta njezine sudbine u HDZ-u, izjavljivala je da ne očekuje daljnje stegovne mjere u stranci, nakon što je – uoči njezine najavljene smjene s mjesta predsjednice Odbora gradskog vijeća za nacionalne manjine – sama podnijela ostavku na tu dužnost.

Uzdala se Milinović i u početak predsjedničkih izbora, odnosno unutarstranačke izbore, no pokazalo se da je ipak “presitna riba” u HDZ-ovoj mreži da bi izbjegla očekivanu odluku stranke – isključivanje iz HDZ-a, piše Riječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je nepoznato što će Ivona Milinović učiniti sa svojim mandatom u Vijeću grada Rijeke dobivenim na izbornoj listi HDZ-a te u kojem smjeru će se razvijati njezina politička karijera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo