Vidoševića podupire DSU

Demokratska stranka umirovljenika objavila je u utorak u Sisku kako će na predsjedničkim izborima podržati Nadana Vidoševića jer im se sviđa njegov program.

8.12.2009.
23:57
VOYO logo

Od utorka neovisnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića podupire Demokratska stranka umirovljenika (DSU), koja sudjeluje u koalicijskoj vlasti u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćeno je na konferenciji za novinare predsjednika DSU-a Milivoja Tičarića i Nadana Vidoševića u sisačkom hotelu Panoniji.

Predsjednik DSU-a Tičarić izjavio je da u vrijeme kad većina umirovljenika živi sve siromašnije, kad se uvode razni nameti, odnosno "harači" na mirovine, članstvo DSU-a, koje čine umirovljenici i radnici, ali i mladi i nezaposleni, podupire izborni program predsjedničkog kandidata Vidoševića u kojem se on zauzima za izlaz iz gospodarske krize, a time i za više mirovine i viši životni standard hrvatskih umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidošević je, iznoseći svoj izborni program, naveo da će prvi radni dan kao predsjednik države pozvati premijerku i guvernera Hrvatske narodne banke i zatražiti donošenje konkretnih mjera gospodarske politike i hrvatske razvojne strategije.

Ustvrdio je da se u "proteklih 10 godina državno vodstvo nijednom nije sastalo kako bi utvrdilo strategiju državne politike, put kojim će Hrvatska dalje ići", istaknuvši da je donošenje nacionalne razvojne strategije jedan od preduvjeta izlaska Hrvatske iz gospodarske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će "kao predsjednik najprije dovesti strane ulagače u Hrvatsku, i to one prave, jer bez njih Hrvatska ne može napredovati". Zauzimat će se "za povratak temeljnim društvenim vrijednostima te za, na primjer, poštivanje rokova plaćanja obveza". Država bi svoje račune trebala plaćati u roku od 30 dana, što će biti velik udarac korupciji i kriminalu, ustvrdio je.

Osim Petrinje i Siska Vidošević je posjetio i romsko naselje Capraške Poljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912080114006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo