HOĆE LI SRUŠITI PRESUDU? / Vidošević se žalio na presudu, tvrdi da mu je sve namontirano: 'Htjelo me se prikazati kao avangardnog kriminalca'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vidošević traži da ga se oslobodi jer su sve optužbe iskonstruirane i prema njemu i prema njegovoj obitelji

28.11.2023.
17:42
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Visoki kazneni sud razmatra žalbu Nadana Vidoševića, kao i ostale žalbe koje su u ovoj aferi podnijete nakon prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu što je donijeta prije dvije godine, javlja N1.

Prema presudi, Vidošević je nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, te zajedno sa svojom nekadašnjom prvom suradnicom Zdenkom Peternel, koja je dobila dvije godine zatvora, mora vratiti HGK 35 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Htjelo me se prikazati kao avangardnog kriminalca i zato su mi na teret stavljene optužbe za koje nema dokaza. Sva svjedočenja protiv mene sam osporio, a na kraju nema štete ni za Hrvatsku gospodarsku komoru ni za Kraš”, rekao je Nadan Vidošević na današnjoj sjednici sudskog vijeća Visokog kaznenog suda RH.

Vidošević traži da ga se oslobodi jer su sve optužbe iskonstruirane i prema njemu i prema njegovoj obitelji. "Deset godina drži me ne na stupu srama i proglašava poreznim dužnikom, a i to sam uspio srušiti na Upravnom sudu”, kazao je Vidošević koji se već dvije godine nalazi u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nastavak suđenja Nadanu Vidoševiću: Nakon 8 godina optužbi je manje, a presuda se još čeka

Nije imao pravedno suđenje

Istaknuo je kako je njegova imovina godinama u vlasništvu njegove obitelji, iako je USKOK tijekom suđenja tvrdio da je on sve stekao novcem izvučenim iz HGK. USKOK je na početku tvrdio da je Vidošević nezakonito stekao imovinu vrijednu čak 60 milijuna kuna, da bi se na kraju od tog dijela optužbe odustalo jer je bivši šef HGK dokazao porijeklo većine svoje imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković naglasila je da Vidošević nije imao pravedno suđenje budući da mu nije omogućeno da provede sve predložene dokaze.

“Nestala je dokumentacija iz njegove kuće, kao i iz HGK. Od najranije faze posutpka mu je montirano. Svjedoci su mijenjali iskaze, neki su ispitani bez mogućnosti da im obrana postavlja pitanja, USKOK je dao krivu uputu vještaku da utvrdi tržišnu vrijednost Vidoševićeve imovine, a ne visinu njegovih ulaganja. Neki svjedoci bili su izloženi prijetnjama”, nabrojala je odvjetnica Sloković sve što je po stavu obrane napravljeno krivo u procesu protiv Vidoševića i ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je od Visokog kaznenog suda zatražio da Vidoševiću i Zdenki Peternel povisi kazne budući da su na osobnoj i poslovnoj razini zlorabili pozicije u HGK.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo