Devastacija na Hvaru / Vidjelica iz Međugorja izbetonirala plažu ispred svoje vile, mještani ogorčeni: 'Potjerala nas je!'

Image
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

"Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju"

30.7.2019.
12:55
Zoran Grizelj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo je pred svojom prekrasnom vilom u uvali Blace u Sućurju na Hvaru dala nasuti beton preko tisućljetnih stijena, a onda taj nered obložiti kamenim pločicama kakve se koriste za gradnju suhozida, otkrila je Slobodna Dalmacija.

Prema podacima iz zemljišnjih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista jesu Mirjana i Marko Soldo. Međugorsku vidjelicu, mediji su pokušavali kontaktirati, no do nje nisu uspjeli doći kako bi komentirala ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato su mještani za Slobodnu Dalmaciju prepričali što se zapravo događa na spornoj plaži.

"Dala je betonirati plažu a onda još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili kupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju, svjedoči profesorica Suzana Kačić -Bartulović koja je ovaj primjer uzurpacije prijavila nadležnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka....Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale?", pita se Suzana.

Iz Državnog inspektorata su odgovorili kako će inspekcijiski nadzor nad betoniranjem i popločanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na Hvaru biti uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu Dalmaciju su izjavili kako betoniranje kao ni uzurpacija plaža nisu dozvoljeni. 

"Za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom", poručili su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijava će biti proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okolipša i Komunalnom redarstvu Općine, najavili su iz Županije. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo