[VIDEO] TUČA POHARALA JADRAN, U PAKOŠTANAMA TUKLO 40 MINUTA: / Aute su izvlačili bagerima, napadalo je pola metra krupe

Image
Foto: Pixsell

Tuča je pogodila Jadran i posebno Pakoštane: 'Ima pola metra krupe! Nije dugo trajalo, ali je bilo tako intenzivno da sam mislila da će mi probiti krov. Tu su bageri, ralice, vatrogasci'

21.12.2019.
20:30
Pixsell
VOYO logo

Olujno nevrijeme uz tuča pogodilo je dana dio Jadrana, koja je posebno jaka bila u Pakoštanima. Tuča je padala oko 40 minuta, a led je natrpao automobile koje su morali izvlačiti bagerima, ispričao je za 24sata mještanin Pakoštana.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

TUČA ZATRPALA PAKOŠTANE: Sve se zabijelilo, automobili zapeli u ledenim lopticama

Image

TUČA ZATRPALA PAKOŠTANE: Sve se zabijelilo, automobili zapeli u ledenim lopticama

"Ima pola metra krupe! Nije dugo trajalo, ali je bilo tako intenzivno da sam mislila da će mi probiti krov. Tu su bageri, ralice, vatrogasci", rekla je za 24sata druga mještanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je danas objavio narančasto upozorenje za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju. Obilna kiša padala je na sjevernom Jadran. U zaleđu Kvarnera na više mjernih stanica izmjereno je više od 200 litara kiše po kvadratnom metru, što znači da je na tim mjestima u jednom danu palo više kiše nego što inače padne u cijelom prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlijevanje rijeka iz korita

U središnjoj Istri je do 15 sati najviše kiše u palo u Juranima, 77 mm, a vodostaj Raše u Potpićnu u 13 sati porastao je s jučerašnjih 173 centimetara na čak 548 centimetara. Prema IstraMetu nabujala Pazinčica izlila se iz korita. Poplavljena su polja kod Cerovlja kao i neke lokalne ceste. Nabujali pritoci prema Gologorici mjestimice se prelijevaju preko prometnica. Poplava je i u Pazinskoj jami, a tek se očekuje dolazak glavnog vodenog vala.

Kaos je i u BiH

Olujni vjetar prouzročio je štete na području Sarajeva rušeći drveće i semafore, a u Banja Luci odnio je krov na područnoj Osnovnoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su izvijestile službe civilne zaštite, u Sarajevu su srušena dva semafora u naseljima Pofalići i na Dolac Malti.

Oštećeno je i stakleno pročelje zgrade poslovnog centra u naselju Otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljen je pad više stabala uslijed snažnog vjetra, a s pojedinih objekata padao je crijep. Udari vjetra oštetili su najveći dio krova na objektu Osnovne škole u naselju Novoseliji kod Banja Luke. U tome gradu zabilježen je također pad više stabala.

Uz upozorenje na snažan vjetar hidrometeorološki zavodi izdali su upozorenje na pljuskove i padaline koji su najintenzivniji na području Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo