[VIDEO] TROJICA NA JEDNOG I NOGA NA VRATU: / Pogledajte kako je izgledalo uhićenje čovjeka koji je tijekom poplave provalio u ustavu na Trnju

Image
Foto: Facebook

Pojavile su se snimke uhićenja Tihomira Blagusa nakon što je on došao na policijski očevid ustave u koju je provalio kako bi omogućio otjecanje oborinskih i fekalnih voda s Trnja u Savu

28.7.2020.
14:11
Facebook
VOYO logo

Zagrepčanin Tihomir Blagus u petak navečer je zajedno s Domagojem Vorbergerom provalio u ustavu potoka Kuniščaka na zagrebačkom Trnju kako bi spasio svoje naselje od ogromne količine padalina i fekalija koje su prodrle iz kanalizacije tijekom olujnog nevremena. Njihov je pothvat iste večeri objavljen na Facebooku, a idućeg je dana Tihomir priveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbili mu mobitel iz ruke

"Prolazi neki čovjek, kaže mi gore ti je policija, da Hrvatske vode rade prijavu za tužbu zbog provale koja se dogodila noć ranije", posvjedočio je Blagus. "Ja sam provalio", priznao je odmah policajcima te ih počeo snimati, dok su oni snimali ustavu. Policajac mu je izbio mobitel iz ruke rekavši mu da ga ne smije snimati. "Onda smo se malo tu naguravali, stavili su mi lisice i otpeljali u policiju", priča Tihomir.

Ondje su ga, doznaje Index, priveli zbog remećenja javnog reda i mira te ga nakon tri sata ispitivanja pustili kući. Pustili su ga zbog prevelikog pritiska javnosti. "Internet gori, dobili smo naredbu da te pustimo, rekli su mi", rekao je Blagus i dodao da je bijesan zbog privođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE PRIVEDEN JER JE SPAŠAVAO KVART OD POPLAVE: /

'Pušten sam zbog pritiska javnosti', to je samo privremeno'

Image
ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE PRIVEDEN JER JE SPAŠAVAO KVART OD POPLAVE: /

'Pušten sam zbog pritiska javnosti', to je samo privremeno'

Priveli ga zbog remećenja javnog reda i mira

Zagrebačka policija dana je objavila kako je muškarac priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi. Navode da je tek idući dan, 25. srpnja 2020. godine, oko 12.20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tome je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem. Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije", kažu u zagrebačkoj policiji.

Noga na vratu

Dodaju da je krim-istraživanje potvrđena sumnja da je Blagus s 0,88 promila alkohola u krvi počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega Prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku se pojavila fotografija njegovog uhićenja na kojoj se vidi kako mu policajac drži nogu za vratom, što je slično uhićenju pokojnog Afroamerikanca Georgea Floyda, čija je smrt raspirila nerede diljem SAD-a, ali i svijeta.

"Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi desilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti, Tihomir se nije opirao uhićenju, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?", komentirali su na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo