došlo do naguravanja / VIDEO Sukob Josića i Josića u središtu Vukovara: 'Misliš li da si otporan na metak, sine?'

Tomislav Josić rekao je da se na snimci ne vidi sve

10.10.2019.
17:30
VOYO logo

U samome središtu Vukovara u četvrtak poslijepodne došlo je najprije do verbalnog sukoba, a potom i do naguravanja predsjednika Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislava Josića i koordinatora Živog zida Vukovarsko-srijemske županije Pavla Josića.

Snimku incidenta koja traje 30-ak sekundi Pavao Josić objavio je na svom Facebook profilu, a na snimci se vidi razgovor dvojice Josića te se čuje kada je Tomislav Josić svoga prezimenjaka pitao: "Misliš li da si otporan na metak, sine?" i "Pazi što radiš“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije toga Tomislav Josić se udaljio, ali se vratio kada je vidio da supruga Pave Josića sve snima mobitelom. Tada je došlo do kratkog naguravanja nakon čega se situacija smirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog svemu ovome danas je što sam od Grada Vukovara službeno zatražio odgovor na pitanje koliko je Tomislavu Josiću isplaćeno novca iz gradskog proračuna. A do toga pitanja je došlo kada me prije nekoliko dana netko pogreškom nazvao iz Grada i pitao oko putnih naloga. Nas dvojica smo se danas zapravo slučajno sreli u centru. Tom prilikom sreli su nam se pogledi i vidio sam da je tada on napravio neku grimasu. Otišao sam za njim i pitao ga - je li ta grimasa bila zbog mene? Tu je bilo još razgovora poslije čega me je pitao jesam li otporan na metak. Međutim, i pored svega neću ga prijaviti policiji, a on ako je frajer, neka izvadi pištolj. Sada me interesira i kako će se postaviti policija i DORH, odnosno, je li ovo što se dogodilo razlog za kazneni progon po službenoj dužnosti", rekao je Pavao Josić.

Tomislav Josić je za Večernji list rekao da se na snimci ne vidi sve o čemu su razgovarali te da su iz Živog zida iskoristili samo dio koji njima odgovara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što me je zaustavio počeo mi je govoriti kako zbog mene ljudi iseljavaju iz Vukovara i slično. Rekao sam kako me previše uzima u usta i da ja njega ne diram. U sve to ušao je s jasnom namjerom da me provocira, a njegova supruga je odmah upalila mobitel i počela sve snimati. Govorio mi je kako me se ne boji i to je ponovio 5-6 puta. Rekao mi je i: "Hajde odmah da se obračunamo ako želiš!" na što sam mu u šali i uz smiješak rekao: "Pa jesi ti otporan na metke kada se ne bojiš?" Nisam mu prijetio niti sam sve to danas shvatio kao nešto bitno. Nisam mu prijetio ni na koji način", rekao je Tomislav Josić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo