PROCURILE SNIMKE / Američki stručnjak pretpostavlja da je sinoć u Zagrebu pao ukrajinski dron: Ovako izgleda lansiranje Tu-141 Strizha!

Image
Foto: Screenshot

Internetom su se proširile snimke kako se taj dron lansira. Prema snimci, lansira se iz prikolice, a slijeće pomoću padobrana. Inače, na mjestu pada zagrebačka je policija pronašla dva padobrana

11.3.2022.
8:57
Screenshot
VOYO logo

Na zagrebački Jarun jučer oko 23 sata pala je još uvijek neidentificirana letjelica. Prema informacijama koje su do sada iscurile u javnost, moguće da je riječ o ukrajinskom izviđačkom dronu Tu-141 Strizhu.

Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik portala War Zone, uvjeren je da se radi o dronu i kako je moguće da je stigao iz Ukrajine jer su oni nedavno u pogon stavili dronove još iz sovjetske ere. Na ostacima letjelice navodno je pronađena crvena petokraka i dio natpisa na ćirilici, što ide u prilog tome da se radi upravo o toj letjelici, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke lansiranja drona

Internetom su se proširile snimke kako se taj dron lansira. Prema snimci, lansira se iz prikolice, a slijeće pomoću padobrana. Inače, na mjestu pada zagrebačka je policija pronašla dva padobrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestrašeni očevidci

Pad objekta prestrašio je građane koji su se zatekli na tom području.

"Ne znam što je bilo, ali eksplodiralo je dva metra od mene. Hvala Bogu što sam živa", rekla je jedna studentica za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo se zvuk kao avion u niskom letu… onda se čuo dugački zvuk nalik grmljavini ili nekom katapultu. A onda se vidio padobran koji je uskoro izgledao kao plahta, a ne kao padobran”, rekao je drugi očevidac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike