kod Knina / VIDEO Skidao hrvatsku zastavu i pokazivao tri prsta. Drugi je vikao: 'Skidanje, skidanje, tako je!' Uhićeni su

Uhićeni su muškarci koji su skidali hrvatsku zastavu s jarbola iznad Krčića kod Kinina. Određeno im je mjesec dana istražnog zatvora. Jedan od njih je iz mjesta u okolici Knina, a drugi je državljanin Srbije koji je došao na godišnji odmor

11.6.2023.
14:27
VOYO logo

Video muškarca koji skida hrvatsku zastavu s jarbola iznad Krčića objavljen je na TikToku. Došao je do konopa koji drži zastavu te je spustio, a na kraju snimke je pokazao tri prsta. Muškarac koji ga je snimao govorio je: Skidanje, skidanje, tako je!

Kako doznajemo, obojica su privedena i određeno im je mjesec dana istražnog zatvora. Jedan od njih je iz mjesta u okolici Knina, a drugi je državljanin Srbije koji je došao na godišnji odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PU šibensko kninska se oglasila o događaju službenim priopćenjem:

"U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku". stoji u priopćenju PU šibensko kninske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike