[VIDEO] SISAČKA BOLNICA RADI, A DOSLOVNO JE PUKLA PO POLA: / Snimka otkriva stvarno stanje; 'Ovo je sramotno, debakl zdravog razuma'

Image
Foto: Net.hr/Pixsell

Na snimci koju objavljuje Net.

5.1.2021.
8:30
Net.hr/Pixsell
VOYO logo

Nakon razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije, veliku štetu pretrpjela je i Opće bolnica "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku.

U trenutku je neupotrebljiva postala cijela Interna, Jedinica intenzivnog liječenja, Kirurgija, Ginekologija, a pacijenti su evakuirani. Ravnatelj o opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak - Tomislav Dujmenović tada je kazao kako je šteta ogromna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KLJUČNE ZGRADE SISAČKE BOLNICE VRAĆAJU SE U FUNKCIJU: /

Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi

Image
KLJUČNE ZGRADE SISAČKE BOLNICE VRAĆAJU SE U FUNKCIJU: /

Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi

Ipak, nakon tek tjedan dana ravnatelj bolnice kazao je kako se ključne zgrade ginekologije, kirurgije, oftalmologije, dijalize i poliklinike Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak vraćaju u funkciju nakon "pozitivnih preliminarnih procjena oštećenja stanja zgrada".

No, na snimci koju objavljuje Net.hr, situacija izgleda alarmantno. Naime, po sredini bolnice, na trećem katu, nastala je duboka pukotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Situacija nakon potresa u sisačkoj bolnici

Zaposlenici u strahu

Čini se kako se neki od zaposlenika bolnice ne slažu s navodima ravnatelja, a sve zbog zabrinjavajućeg stanja u kojemu se nalazi zgrada koja je prema riječima Dujmenovića dobila pozitivne preliminarne procjene.

Na snimci koju smo dobili od čitatelja vide se pukotine i općenito loše stanje u kojem se nalazi zgrada kirurgije, točnije treći kat na kojem je do potresa bila vaskularna kirurgija, a sada se prema njihovim navodima planiraju slati internisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu shvatiti kako je ova zgrada mogla dobiti zeleno svjetlo dok se nalazi u ovom stanju. Ovo su ozbiljne stvari, a da ne govorim o ponovnim potresima", kazao nam je izvor ogorčen zbog ravnateljeva uljepšavanja situacije u medijima.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Tomislav Dujmenović, ravnatelj opće bolnice Sisak

'Debakl zdravog razuma'

Reagirala je i Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a, koja je na svom Facebook profilu kazala kako je izjava da se ključne zgrade vraćaju u funkciju debakl zdravog razuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuni debakl zdravog razuma! Koja je svrha ove sramotne izjave? Ključne zgrade se vraćaju u funkciju? Ključne zgrade? Zgrada stare interne je potpuno neupotrebljiva. Zgrada nove interne je upitne upotrebljivosti, a ako i bude upotrebljiva bit će to nakon temeljite sanacije- u njoj se nalaze interni i infektološki odjel.

Zgrada u kojoj se nalaze pedijatrija, neurologija i oftalmologija također nisu upotrebljive. Zgrada u Petrinji u kojoj su se nalazila tri odjela također nije upotrebljiva. Što se vraća u funkciju osim zgrade ginekologije? Zgrada kirurgije? Super! Zgrada u koju se djelatnici boje ući jer je prepuna rupa i nije uopće sanirana nakon potresa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onog trenutka kada ravnatelj u tu zgradu bez sanacije useli svoj ured i ured uprave, može se zahtijevati da u nju uđu djelatnici bolnice i pacijenti!", napisala je Šmit.

Dok medicinsko osoblje ne zna kako će dobiti na vremenu i odgoditi odlazak u razrušenu bolnicu, s obzirom na potrese koji još ne posustaju, poslali smo upit i samom ravnatelju bolnice s pitanjima kako je moguće da se zaposlenici vraćaju u zgradu koja izgleda ovako oštećeno, kada je obavljen pregled statičara te garantira li da je zgrada sigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo