OGLAS

NE STAJU / VIDEO Seljaci i dalje blokiraju cestu kod Županje, ali i u Drnišu: 'Plenković se zadnjih dana igra s poljoprivrednicima'

Tristotinjak poljoprivrednika iz Šibensko - kninske županije prosvjedovalo je u subotu u Drnišu, u organizaciji udruge Hrvatski krški pašnjaci, poručujući da je 'dosta sustavnog uništavanja sela, seljaka i domaće proizvodnje i pogodovanja korporacijama i uvoznom lobiju'

2.12.2023.
13:27
VOYO logo

Nezadovoljni svinjogojci i dalje blokiraju državnu cestu D55 nedaleko graničnog prijelaza Županja-Orašje, a najavljuju i nove prosvjedne punktove ističući kako ne misle odustati od zahtjeva.

Duško Pavlik, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je uz Stožer za obranu hrvatskog sela organizator prosvjeda koji traju već 11 dana, kaže kako je održavanje svinjokolja i omogućavanje prometa zdravim svinjama i dalje najveći prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da nam se dopusti klanje zdravih svinja. Mi nismo nezadovoljni sastankom s ministricom poljoprivrede. Od 11 spornih točaka, devet je usvojeno, a što se tiče svinjokolja i famoznog 15. prosinca kada bi navodno bile dozvoljene mi pristajemo i na to, ali dajte nam napismeno da ćemo tada sigurno moći klati naše svinje", kazao je Pavlik.

Image
završen sastanak /

Nema dogovora! Vučković: 'Klanje nije moguće'. Seljaci: 'Kolinje kreće od sutra, neka šalju policiju'

Image
završen sastanak /

Nema dogovora! Vučković: 'Klanje nije moguće'. Seljaci: 'Kolinje kreće od sutra, neka šalju policiju'

Vladinu mjeru kojom se daje 600 eura za kupnju svinjskih polovica ocijenio je 'kupovinom ljudi' i to polovicama "sumnjive kvalitete koje će se kupovati iz Danske, Poljske ili Nizozemske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i otvaranje novih prosvjednih punktova u Lipovcu, Donjem Miholjcu i Novoj Gradiški.

Prosvjed i u Drnišu

Tristotinjak poljoprivrednika iz Šibensko - kninske županije prosvjedovalo je u subotu u Drnišu, u organizaciji udruge Hrvatski krški pašnjaci, poručujući da je "dosta sustavnog uništavanja sela, seljaka i domaće proizvodnje i pogodovanja korporacijama i uvoznom lobiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjedu održanom u dvorištu bivšeg Remonta prosvjednici su negodovali tvrdeći da im se zabranjuje držati blago, obrađivati zemlju motikom, klati blago na domaćim gospodarstvima i prodavati meso.

"Sve zahtjeve koji su objavljeni na našoj web stranici nadopunit ćemo novim i poslati premijeru Andreju Plenkoviću", rekao je Hini predsjednik udruge Hrvatski krški pašnjaci Ivan Tešija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da se premijer Andrej Plenković zadnjih dana igra s poljoprivrednicima, zato oni s prosvjeda u Drnišu poručuju "vrijeme je da im kažemo - dosta je".

Nakon Drniša, prosvjednici na kamionima, traktorima i automobilima krenuli su prema Kninu, a planiraju zaustaviti se na pola puta do Knina i vratiti se natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo