akcija 'lipice' / VIDEO Protivnici visokih cijena goriva imaju novu akciju: Snimili smo ih kako cestarinu plaćaju u lipama

Počinju gužve, slovenija prijeti dodatnim čekanjima, a kolone će na hrvatskim cestama stvarati i prosvjednici

28.6.2018.
20:53
VOYO logo


Lipu, po lipu - tako je Josip isplatio cestarinu od mora do Zagreba te usporio promet u jednoj traci. Čeka ga, kaže, još 300 kuna cestarine do Vinkovaca. "Cestarina je skupa, gorivo je skupo, platili smo lipama zato što je takav standard u Hrvatskoj", kazao je Josip za RTL.

Cestarina od Lučkog do Jastrebarskog je 11 kuna. Ukoliko putujete do Rijeke, platit ćete 77 kuna. Plaćanje lipama na naplatnim kućicama - nova je akcija građanske inicijative "Stop rastu cijena goriva". Nakon gašenjem automobila na 10 minuta i sat vremena diljem zemlje krenuli su u treću bitku. Damir Kristijan Rogina, sudionik akcije Lipice kaže - stvaranje gužve je skretanje pažnje na problem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajemo do znanja da nam je stalo i do goriva jer na taj način stvaramo mali nered koji će netko primjetiti i reći zašto, jer je gorivo preskupo", kazao je Rogina. Akcija Lipice trajat će cijelo ljeto. Iz Hrvatskih autocesta odobravaju, ali i  upozoravaju: "Svi gospodarski subjekti dužni su ih primiti i uzvratiti. Hrvatske autoceste apeliraju na sve sudionike u prometu da svojom vožnjom i ponašanjem osiguraju što bolju protočnost prometa na zadovoljstvo svih sudionika."

No, inicijativa ne misli stati s lipama - nove dodatne akcije najavljuju već sredinom srpnja i na jesen sve kako bi ukazali na visoke trošarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo